Adama anlände tidigt

Adama anlände tidigt

18 augusti var egentligen det överenskomna datum då Adama Darboe skulle ansluta till Borås Baskets försäsong. Men redan på kvällen den 3 augusti rullade han in på Borås Resecentrum. Igår gjorde han sin första träning med laget.

Danske landslagsmannen Adama Darboe är inte som alla andra basketproffs. Han trivs och presterar bäst om han får fokusera på annat än basket emellanåt. Därför vill han gärna ha ett jobb vid sidan av. Effektiv Bemanning hjälpte honom att hitta arbete och i måndags började Darboes introduktionsutbildning på Staples. Där ska han sedan jobba på företagets danska kundtjänst.
 
 
Och eftersom Darboe ändå kom extra tidigt till Borås så hinner han med en veckas träning med sitt nya lag innan han vänder hem och packar för den mer permanenta flytten till Västra Götaland.
 
 
Borås Baskets massör Hasse Claesson brukar alltid klämma och känna lite på spelarna när de anländer efter sommaren. Detta för att skapa sig en uppfattning om hur de skött den egna träningen.
 
 
-Adama var väldigt vältränad, det kände jag direkt. Det kommer inte att vara några problem med honom, säger Hasse Claesson.
 
 
Borås Basket har ännu inte skrivit kontrakt med några av de lokala spelarna man vill ha i truppen. En värvning utifrån är också att vänta. Christian Maråker, som är med i landslagstruppen, ansluter till Borås Basket i samband med EM-kvalets slut den 27 augusti. Och amerikanerna JJ Miller och Chris McKnight landar på svensk mark när augusti går över i september.
 
 
Text: Magnus Stråhle/Borås Basket. Foto: Urklipp från BT.se
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här