Älgjakt i Boråshallen

Älgjakt i Boråshallen

Efter den sköna tiopoängssegern på bortaplan mot 08 Stockholm i fredags så fick Borås Basket hela tre dagars matchledigt. Men på tisdagskvällen smäller det igen. För då är det dags för älgjakt i Boråshallen.

Ordet älgjakt, som används i både rubrik och ingress, syftar givetvis på Jämtland Baskets klubbmärke. Ni har sett den. Loggan med älgen. Det klubbmärket blir till en måltavla när jämtarna kliver in på Boråshallens vackra parkett på tisdagskvällen. På andra sidan kommer nämligen hela Borås Baskets jaktlag att stå redo med laddade älgstudsare.

Trots att Jämtland inte sitter på ett vinnande record och trots att de sagt upp amerikanen Geary Claxton (för övrigt ett klockrent idrottsnamn som med lätthet hade platsat i sportserietidningen Buster) så är det ett respekterat lag som headcoach Pat Ryans hemmafavoriter ska försöka sig på att besegra.

I Evaldas Zabas förfogar Jämtlands headcoach Dennis Aulander över Basketligans kanske bästa scorer. Visst, Solnas Stephen McDowell har gjort en poäng mer, men då ska man komma ihåg vikingens sanslösa 10 av 13 från trepoängslinjen mot LF. En bedrift han sannolikt inte lyckas visa upp en repris på den här säsongen. Zabas ligger på rejäla snittet 23,6 poäng. Strax nedanför i samma lista finner vi Drazen Klaric på mycket fina 17 poäng per tillställning.

Men Jämtland är ett lag. Brynjar Björnsson, Boakai Lalugba, Stefan Hellgren, Johan Rönström och Andreas Karlsson är inte rädda för att kliva in och bidra. Och när Jämtland får allt att fungera ser det mycket bra ut för dem. Deras akilleshäl hittills har varit att de inte lyckats vara tillräckligt jämna i kvaliteten. Men två av fem gånger har man lyckats tillräckligt bra för att knipa segrar. Det är LF Basket och nu senast ecoÖrebro som har fått känna på jämtkraften.

Jämtland har alltså 2-3. Vänd på dessa siffror och du har Borås Baskets record. Borås har slagit Södertälje Kings och 08 Stockholm Human Rights borta och i den senaste hemmamatchen besegrade man svenska mästarna Sundsvall Dragons.

Efter fem spelade omgångar har vi fått vänja oss vid att Borås Basket skjuter bollen i korgen. Ofta. Faktum är att Borås har det högsta poängsnittet av alla lag i Basketligan med 95,0. Jämtland är inte många placeringar efter på listan. Men trots fjärdeplatsen så är jämtarnas poängsnitt hela 9,4 poäng lägre. Antagligen får gästerna helt enkelt finna sig i att bli beskjutna från och med att de lufsar in i Boråshallen till dess att signalen för eldupphör ljuder. Det är som ni vet älgjakttider och inga jämtar går säkra.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här