Äntligen match igen – revanschläge

Äntligen match igen – revanschläge

Det har gått över en vecka sedan Borås noterades för säsongens första hemmaförlust. Totalt var det lagets andra raka nederlag och det finns givetvis en kokande revanschlusta hos Pat Ryan och hans grupp. Chansen den här gången kommer mot EcoÖrebro – på bortaplan.

EcoÖrebro har av någon anledning tyckt om att möta Borås Basket det senaste året eller så. Det har gått bra för närkingarna också. Innan den sköna hemmasegern den 11 oktober hade EcoÖrebro faktiskt vunnit tre gånger i rad mot Borås [träningsmatcher inräknade]. Frågan är om Örebro har lika stora chanser nu.
 
 
Mycket har nämligen hänt sedan sist. Tre spelare har, av olika anledningar, lämnat Örebro. Det handlar om Tim Withworth, Conor Grace och Mario Diez som inte längre finns med i truppen. Där tappar EcoÖrebro 24,7 poäng, 8,5 returer och 4,8 assists i ett nafs. Eller tre.
 
 
I deras ställe har klubben adderat 27-årige guarden Pavle Boljkovac och 19-årige supertalangen William Magarity. Boljovac har hunnit med fyra matcher och snittar 7,5 poäng på 19 minuter medan Magarity har fått 18 minuter i snitt under sina sju matcher i klubben. På denna tid snittar han 4,4 poäng och 3,3 returer.
 
 
I Borås fick spelarna chansen att slicka såren efter den tunga förlusten mot Uppsala förra torsdagen.
 
 
-Vi fick två dagar ledigt direkt efter, men efter det har vi tränat hårt igen, säger Chris McKnight.
 
 
Man kan ana att headcoach Pat Ryan passade på att göra en hel del videoscouting under de träningsfria dagarna och att det nu är ett väl förberett lag som reser till Örebro på fredagen.
 
 
Om du vill följa matchen så går det bra via Borås Baskets Facebook-sida. Där kommer händelserna att rapporteras så snabbt fingrarna och tanken hinner med. Uppkast: fredag 19:04.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.    

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här