Årets forward får ny chans att göra skillnad

Årets forward får ny chans att göra skillnad

Under sin första säsong i Borås röstades Christian Maråker välförtjänt fram som årets forward i Basketligan. Efter lite funderande från båda parter så kom klubben och Maråker under tisdagskvällen överens om en förlängning på två år. Christian Maråkers blir därmed den elfte spelaren som Borås Basket gjort klart med för säsongen 2015/16.

-Det är kul att vara tillbaka. Jag ser fram emot säsongen och chansen att ta revansch efter förra årets tråkiga slut, säger Christian Maråker.

Det tråkiga slut som Maråker refererar till handlar givetvis om semifinalserien där han blev skadad och inte kunde spela mer än några få minuter i den första matchen. Inför förra säsongen värvades Maråker till Borås Basket för att ”göra skillnad”. Han skulle vara skillnaden mellan semifinal och SM-final. Skadan gjorde att vi aldrig fick veta hur bra det kunde ha gått. Men i och med att Maråker nu har skrivit på för ytterligare två säsonger så får vi två nya chanser till detta.

-Det är mycket glädjande att Christian kommer tillbaka till oss. Han är i mitt tycke en av Basketligans bästa spelare. Det känns extra bra att vi skrivit tvåårskontrakt, eftersom detta både betyder att vi får kontinuitet och vittnar om att Christian trivs i klubben, säger sportchef Jonas Larsson.

Notera: Christian Maråker listades officiellt som forward förra säsongen och vann en utmärkelse som det, men han gjorde även många minuter som center.

Text/Foto: Magnus Stråhle.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här