Årets svåraste?

Årets svåraste?

Borås Basket vann mot Kapfenberg i Europe Cup på onsdagskvällen. Laget får minimalt med andrum under torsdagen, för redan på fredagskvällen är det dags för en ny utmaning. I Sundsvall den här gången – historiskt sett en av Borås svåraste bortamatcher.

Borås Basket ligger tvåa i Basketligans tabell. Sundsvall Dragons är bara två poäng efter, med sex vinster och tre förluster. Dessutom har man en uppåtgående trend, med fyra segrar på de senaste fem matcherna.

Nyckelspelare i Dragons är, precis som alltid, Hlynur Baeringsson. Islänningen är lagets bästa returtagare med 10,4 i snitt. Med de siffrorna är han faktiskt näst bäst i hela Basketligan.

23-årige Charles Barton gör bara sin andra säsong men leder ändå Sundsvall när det handlar om poäng (18,2) och assist (5,7). Båda snitten är näst bäst i Basketligan, precis som Baeringssons returer.

I Baeringsson och Barton har Borås Basket alltså två motståndare att kämpa lite extra för att bromsa. Utöver dessa har Dragons letten Ernests Kalve, som snittar 14 poäng och amerikanen Raymond Willis som snittar 12.

Matchen Sundsvall Dragons-Borås Basket spelas fredagen den 27 november kl 19:04 och sänds på Sundsvall-Borås på basketplay.se (PPV).

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här