Att bevisa för sig själva

Att bevisa för sig själva

De sista skälvande omgångarna av årets grundserie handlar för Borås Baskets del om tabellplaceringar. Så många segrar som möjligt ger laget större chans att få hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. Men en vinst mot Dragons i på fredagskvällen skulle dessutom innebära ett bevis på att Borås faktiskt kan vinna i Sundsvall. För det var länge sedan det hände.

Senast Borås Basket var i Sundsvalls Sporthall så förlorade man och släppte man in makalösa 127 poäng. 46 av dessa tillverkade Dragons i den fjärde perioden. Känslan är att Borås har extra svårt att vinna i just Sundsvall och att det var rätt länge sedan det hände.  Men hur länge sedan var det egentligen?
 
 
När Dragons huvudtränare Peter Öqvist får frågan på telefon så vet han inte svaret och hänvisar till att han snabbt lägger matcherna bakom sig för att fokusera på nästa.
 
 
Ytterligare ett telefonsamtal. Den här gången till Borås lagkapten Henrik Carlsson.
 
 
-Det måste ha varit säsongen 2008/09, då Christoffer Anrin satte ett tvåpoängsskott från hörnet på slutsignalen. Så det var ett tag sedan. Det är dags nu, säger Henrik.
 
 
Det verkar alltså vara ca fyra år sedan som Borås Basket lämnade Medelpad med en seger i bagaget. Dragons har blivit svenska mästare två gånger sedan dess och i år har deras dominans i Basketligan varit väldigt stor.
 
 
Men en av Sundsvalls få förluster kom just i Boråshallen, så helt omöjligt ska det väl inte vara? För Borås skulle en seger i Sundsvalls Sporthall betyda väldigt mycket. Förutom två viktiga poäng i tabellkriget så skulle det bli ett kvitto på att man faktiskt kan vinna där. Om så skulle behövas i ett eventuellt möte i slutspelet.
 
 
Inför fredagens omgång finns Borås på fjärde plats i tabellen. Man har samma antal poäng som trean Södertälje. Norrköping och Solna ligger femma respektive sexa. Båda är fyra poäng efter Borås. 08 Stockholm och LF Basket slåss om att bli sjua, men kan inte nå högre än så. Sundsvall ser ut att bli seriesegrare, såvida man inte förlorar samtliga återstående matcher. Uppsala ligger på en fin andraplats men riskerar att bli indraget i striden med Södertälje och Borås. Och i ett extremfall även Norrköping och Solna.   
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto. Christian Johansson/PAPAC.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här