Att konservera formen

Att konservera formen

Det är få lag förunnat att vinna 15 matcher i rad. På den högsta nivån är det verkligen inte många som får vara med om det. När det väl händer så vill man givetvis att allt bara ska rulla på med ett par matcher i veckan. Hur gör man då för att konservera formen över julen och ett uppehåll på hela 15 dagar?

Just receptet på ”konserverad form” var Borås Baskets headcoach Pat Ryans viktigaste inför julen. Hans lag har gått väldigt bra under hösten. Bäst av alla faktiskt och 15-0 är inget som övriga lag kan skoja bort. Men så kom juluppehållet. Resten av Basketligans räddning? Inte om Pat Ryan har rätt upplägg och hittat rätt mix mellan träning och vila.
 
 
-Matchrytmen är svårast att behålla. Men resten tycker jag går mycket bra. Vårt sätt att spela är dessutom inte beroende av att alltid kunna träna fem mot fem, säger headcoach Pat Ryan.
 
 
Annars kan man lätt tro att tempo är svårt att hålla på en bra nivå under längre perioder utan matcher. Inte i Borås. Farten har till och med varit furiös de senaste veckorna. Spelarna flyger fram över golvet och Solna Vikings får nog vara beredda på att springa i Solnahallen på fredagskvällen.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här