Avtal skrivet med egen rookietalang

Avtal skrivet med egen rookietalang

I förra veckan berättade vi om att Borås Baskets John Brändmark hade vunnit Nordiska Mästerskapen med Sveriges U18-landslag och att han hade röstats fram som All Star i samma turnering. Nu kommer nästa framgång för John. Han har nämligen skrivit på sitt rookie-kontrakt med Borås Baskets ligalag.

Borås Baskets sportchef Jonas Larsson håller som bäst på att bygga laget inför kommande säsong. En av de mest intressanta spelarna som han tittat på är den egna produkten John Brändmark. Han är redan så bra att han erbjudits och accepterat ett kontraktsförslag från Borås Basket för spel i Basketligan.
 
 
-Det känns kul och det kommer att bli en bra utmaning för mig. Det ska bli kul att träna med ligalaget och kanske få några minuter på planen. Det kommer givetvis att bli utvecklande, menar Brändmark.
 
 
Det är mycket hårt jobb och mycket talang som ligger bakom Johns framgång. Men när förstod han egentligen att han var aktuell för spel i Basketligan?
 
 
-Jag har haft det lite på känn. Pat [Ryan] har pratat med mig lite och så. Men det var nog inte förrän nu, när jag fick kontraktsförslaget, som jag verkligen förstod att det var på riktigt, säger John.
 
 
-Det har varit härligt att följa John Brändmarks utveckling de senaste åren och han har hunnit bli en imponerande spelare. Då har han inte ens hunnit fylla 18 år ännu. I Superettan den senaste säsongen snittade John 14 poäng och fem returer. Sedan är det extra roligt när vi kan skriva kontrakt med en av våra egna talanger från Borås Basket på det här sättet, säger sportchef Jonas Larsson. 
 
 
Borås Baskets trupp har i dagsläget sju spelare: Mike Palm, Fredrik Andersson, Adama Darboe, Jakob Sigurdarson, Simon Gunnarsson, Omar Krayem och John Brändmark.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Privat.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här