Barndomskompisarna förlänger

Barndomskompisarna förlänger

John Brändmark och Daniel Thuresson är båda uppväxta i stadsdelen Trandared i Borås. Familjernas hus ligger bara några trepoängsskott ifrån varandra. John och Daniel har alltid tävlat med och mot varandra och alltid tillhört Borås Basket. Nu har båda dessutom förlängt sina kontrakt för spel i Basketligan med moderklubben.

Det här är sagan om de två barndomskompisarna som växte upp till elitspelare i Borås Basket. Nu är John Brändmark, som blir 20 år i juli, klar för sin tredje säsong i Basketligan, samtidigt som 19-årige Daniel Thuresson har skrivit på för sin andra.

John Brändmark växte upp och bor fortfarande hos föräldrarna på Trandareds Ring. Daniel Thuresson är också kvar på barndomsadressen, endast 265 meter bort, på Väpplingstigen.

Berätta något om er gemensamma uppväxt!
-Vi brukade ofta lira en mot en i källaren. Kanske som mest intensivt när vi var 10-11 år gamla, minns John.
-Tillslut fick vi lägga ner för John slog huvudet i taket, flickar Daniel in.
-Vi hade dunktävlingar med madrasser som vi landade på också. Men jag vann 95 % av matcherna som vi spelade en mot en, berättar John.
-Ja, John vann oftast i praktiken. Men jag blev arg och fuskade till mig vinsterna, hävdar Daniel.

Vad tror ni om kommande säsong?
-Det blir intressant och kul. Henrik Svensson är ny som coach i Borås Basket, men jag har haft honom i ungdomslandslag innan. Det ska bli roligt jobba mer med honom. Annars tycker jag klubben har gjort viktiga kontraktsskrivningar med Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson, säger John.
-Jag då?, undrar Daniel.
-Och Daniel, lägger John till.
-Jag har också haft Henrik Svensson som coach tidigare, i U15-landslaget, så jag känner honom sedan innan. Sedan har vi har ju mötts många gånger i USM, så det ska bli kul att för en gångs skull ha Henrik på vår sida, menar Daniel.

Så här säger headcoach Henrik Svensson om John Brändmark:
”John Brändmark har potential att bli en spelare på hög nivå i Europa. Det har jag sett av honom i U20-landslaget. Han har internationella kvaliteter. Det stora målet med John inom den närmaste framtiden är att han ska vara hel och frisk en längre period och kunna träna regelbundet för att börja ta nästa steg.”

Så här säger headcoach Henrik Svensson om Daniel Thuresson:
”Daniel Thuresson är en ung och lovande spelare som nu ska börja ta kliv på riktigt – mot seniornivå. Daniel har flera egenskaper. Bl.a. en bra ”motor” i försvar och den generella tuffheten i spelet. Detta gör honom mycket intressant för framtiden.”

Faktaruta_John_Daniel

Båda spelarna har skrivit på avtal för säsongen 2017/2018.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Mattias Björlevik, 609 foto | media.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här