Basketfest i Boråshallen

Basketfest i Boråshallen

Idag tisdag går årets basketfest av stapeln i Boråshallen. Vi tar emot drakarna från Sundsvall, en match som i nuläget betyder en hel del för kampen runt slutspelsstrecket. Fritt inträde och livemusik från ett lokalt band som har hyllats i media ska förhoppningsvis kunna bädda för ett grymt tryck i Sveriges bästa basketarena. 

Vad gäller förutsättningarna för matchen finns det en hel del som känns lite ovant. Vi har haltat betänkligt efter en bra start på säsongen och det känns minst sagt märkligt att se Sundsvall näst sist i tabellen. Faktum är att det har gått en del grus i maskineriet för Sundsvall den här säsongen. Frågan många ställer sig är om Joakim Kjellbom är en sådan maktfaktor i basketligan att laget han lämnade går från toppen till botten och laget han kom till (Norrköping) går från mitten till toppen? Det definitiva svaret på den frågan får vi inte innan säsongen är slut och det är en bra bit till dess.
Annars har Sundsvall det mesta av stommen från förra året. Allroundspelaren Alex Wesby är kvar, likaså Mike Palm, Adam Alexander och Srdan Subotic. Dessutom har drakarna inför och under säsongen förstärkt med finske bjässen Aki Ulander, samt landslagsaktuelle Olivier Ilunga och tok-atletiske amerikanen Doug Thomas. Ändå har Sundsvall inte nått upp till den höga vinst/förlust-ratio som vi blivit vana att se de senaste säsongerna. 
 
– Senast mot Plannja tog vi ett stort kliv framåt. Vi föll dock på målsnöret och det blev en snöplig förlust. Dock tar vi med mycket från denna match, framför allt ett förhöjt självförtroende. Det mest positiva för mig var att spelarna såg ut att ha riktigt roligt ute på planen.
Coach Anders
 
Förhoppningsvis kan vi ta med den positiva känslan från matchen mot Plannja senast och omvandla den till en vinst i protokollet. Det vore ju dessutom väldigt trevligt om vi kunde fylla hallen nu när det är fri Entré och ett större arrangemang.
 /Markus Franzén
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här