Basketfesten blev en succé

Basketfesten blev en succé

Idag tog vi ett stort steg närmare slutspel när vi besegrade Jämtland med 90-83 i Boråshallen inför hela 2113 åskådare. I en mycket jämn historia drog vi det längsta strået genom att rycka ifrån under matchens sista minuter och nu är det fyra poäng ner till Norrköping under slutspelsstrecket.
 

Fredagskvällens match mot Jämtland blev en succé på alla tänkbara sätt. Seger, spänning och ett klockrent arrangemang inför 2113 åskådare, vilket förutom två poäng i tabellen gav härligt klirr i kassan då dagens match var en så kallad enkronasmatch. Inträdet var gratis och istället skänkte 148 sponsorer en krona var per åskådare.

Första quartern gav en fingervisning om hur matchen skulle utveckla sig. Inget av lagen förmådde ta ledningen med mer än en eller ett par poäng och i halvtid var det bortalaget Jämtland som hade ledningen med 44-45. Lagen följdes sedan åt till slutskedet av matchen.

I fjärde quartern gick vi ifrån till en liten ledning, men Jämtland bet tillbaka och var bara två poäng efter. Med 1.30 kvar att spela kom dock rycket som skulle ge oss segern. Det inleddes med två Kingma-poäng efter en tuff offensiv retur, sedan följde en coast-to-coast-dribbling och två poäng från Dennis Springs samt en trea från Henrik Carlsson. Andrew Mitchell gav Jämtland nytt hopp med en trea och bonuskast efter en något tveksam avblåsning, men när Tim Håkansson dunkade i 90-83 var saken klar.

Glädjande att se var hur Michael Kingma på nytt dominerade tresekundersområdet. Trots tuff matchning och tre jämnstora motståndare i Jämtland (Djuric, Eriksson och Dumbliauskas) var han endast fyra assist ifrån att göra en triple double. Även Dennis Springs gjorde en stabil match och från trepoängslinjen var Jonas Larsson och Christopher Anrin skoningslösa. Kul också att se hur Tim Håkansson växer med förtroendet från coach Jonsson och blev den som satte spiken i kistan i slutsekundrarna. I Jämtland var Tim Whitworth stekhet med 31 poäng men den som låg bakom det mesta var som vanligt Andrew Mitchell (8 assist, 16 poäng). Även Marko Djuric och Saulius Dumbliauskas gjorde godkända insatser men kom till korta i kampen mot den fantastiske Michael Kingma.

Nu ser det helt plötsligt väldigt ljust ut inför fortsättningen av serien. Med tre matcher kvar att spela har vi 4 poäng ner till jagande Norrköping under slutspelsstrecket och saken helt i egna händer då vi möter just Norrköping i den sista omgången.
 
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här