Basketfesten som gick hem!

Basketfesten som gick hem!

2056 personer såg oss möta Södertälje på fredagskvällen. Vilken stämmning det blev och vilket härligt avslut på veckan. Vinst med 1 poäng 67 – 66
Borås basket tog emot kungarna från Södertälje men lyckades i slutsekunderna bevisa vilka som ska sitta på tronen och krönte sig själva som kungar inför en Boråspublik på högvarv. 
Borås basket anordnade basketfest där sponsorer gick ihop för att täcka det gratis inträde man gav till 2056 personer. Inte nog med att man bjöd på inträde, man lyckades också bjuda på en riktigt spännande basketmatch där ingen i publiken kunde blivit besviken!
Matchen startade i högt tempo där Borås förde taktpinnen och hittade enkla lägen överallt i täljeförsvaret. Gästerna pressar bollen hårt men lyckas inte riktigt hänga med i Borås tempo och när Simon Andreassen dunkar i 14-7 ser det ut som att Borås kommer att få det enkelt att försvara Boråshallen. Första quatern slutar 20-13 efter att Robin Ryan missat två straffkast och Södertälje sänkte en buzzer-beater. 
Gästerna kommer ut i andra som ett nytt lag och pressar Borås till flera turnovers och lyckas ta ledningen med 20-21 efter 3 minuter. Pat Ryan kallar sina mannar till time-out och Borås börjar spela mer säkert men har svårt mot gästernas 2-3 zon. William Walker leder kungarna både poängmässigt och till vad som verkar en stabil ledning. Många fouls sker under korgarna och spelet hårdnar allt mer och Borås gör ett litet ryck till 31-28 och tälje tar time-out. Borås kommer ut i 2-3 zon och första halvlek avslutas 37-35 till BB. William Walker gör verkligen jobbet för gästerna medan Jim Nyström och Simon Andreassen leder hemmalaget. Väl noterbart är att Borås endast skjutit i 6/14 straffar.
När alla cheerleaders sprungit av planen efter imponerande akrobatik inleds tredje quatern med riktigt tufft spel. Lagen följs åt och helt plötsligt tillåts spelarna göra lite som de vill. I mitten av quatern har tälje gått till ledning med 43-46 och Borås tar time-out. Hemmalaget sätter upp en 3-2 zon men gästerna läser försvaret och drar ifrån till 47-51 inför sista quatern. Borås har en ljusning i slutet där man springer in 4p och lyckas stressat gästerna till några turn-overs men som sagt är det kungarna i ledning inför sista. 
Hemmalaget håller fast vid sin 3-2 zon och Tälje sänker några riktigt tuffa skott och drar ifrån till 51-58. Gästerna spelar även riktigt tufft försvar och spelarna får även nu göra lite som de vill när det gäller försvar. In i halva quatern börjar Borås sin upphämtning och efter några bra anfall så vaknar hemmapubliken till på allvar när Jim Nyström dunkar (för tredje gången) i 57-58. Nu stoppar gästerna blödningen och trycker i några tuffa skott men Borås är hack i häl när Simon Andreassen sänker 3p efter ett mönsteranfall. Mike palm lägger strax efter i 62-62 med 2 minuter kvar. Nu blir Mike Joseph foulad på ett 3p-försök och får gå till linjen. Hemmapubliken visar hur de vill att matchen ska sluta och verkar bua tillräckligt så att Josephs nerver inte håller och han skjuter 0/3 och i samma veva får Borås tacka vare lagfoul 2 straffkast åt andra hållet. 64-62
Båda lagen lägger i varsina poäng och med ställningen 66-64 får Borås straffkast med 47 sekunder kvar. Andreas Karlssons nerver skakar men han sätter en av två. Kungarna håller hov och sätter 67-66 och i nästa Boråsanfall lyckas gästerna stressa fram en 24-sekundersblåsning. Med 8 sekunder kvar och ställningen 67-66 tar Borås time-out. Bollen är hos gästerna och Borås som har långt kvar till lagfoul tar en snabb foul med 5 sekunder kvar på klockan. Bollen passas än en gång in och ett snabbt Tälje-skott missas följt av en offensiv retur som utvecklas till ett skott och några hundradelars hjärtstillestånd följt av Boråspublikens jubel när bollen endast tar i ringen.
Borås fick jubla och man lyckades vinna en väldigt spännande och hårt basketmatch. Södertälje som i mitten av matchen verkade ha rätt recept för att ta hem tronen åkte på ett snöpligt slut där man faktiskt hade inte bara ett utan två matchavgörande skott inom loppet av 5 sekunder. Matchens lirare utsågs till Jim Nyström i hemmalaget och William Walker hos gästerna. Nyström som stod för 19p, 3 dunkar mycket hjärta får enligt mig dela platsen som matchens lirare med Simon Andreassen. Andreassen lyckades på 26 minuter skjuta 100% (4/4) innanför 3p linjen och 50% (1/2) utanför. Vidare 100% (2/2) från linjen och 5 inhåvade returer plus en riktigt saftig dunk blandat med ett riktigt slit mot kungarnas W.W.
Oskar Andersson
 
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här