Beslutet

Beslutet

Chris McKnight har just avslutat sin andra säsong i Borås Basket. Under året har han varit Basketligans mest stabila powerforward. Men hans kontrakt löpte ut. Likt NBA-stjärnan LeBron James för två år sedan så behövde McKnight bestämma sig om framtiden. Hans beslut? McKnight stannar i Borås Basket.

För två år sedan fattade NBA-stjärnan LeBron James ett mycket impopulärt beslut när han lämnade Cleveland Cavs och flyttade sin talang till South Beach och Miami Heat. Basketligan är inte på NBA: s nivå men Chris McKnight betyder lika mycket för Borås Basket som LeBron James gjorde för Cleveland. Nu har McKnight fattat sitt beslut – han stannar i Borås!  
 
-Klubben har tagit hand om mig på ett så fantastiskt sätt och det betydde väldigt mycket när jag skulle fatta mitt beslut. Min pappa gick bort under säsongen och det var skönt med klubbens support. Min mamma rådde mig också att stanna, säger McKnight.
 
-Chris är Basketligans sjätte bästa poänggörare, tionde bästa returtagare och åttonde mest effektiva spelare. Han är vår bästa försvarsspelare också. Dessutom är hans inställning både på och utanför planen exakt den som jag letat efter. Det är aldrig några problem med Chris och nu bygger vi från hans inställning. Detta är min drömvärvning, säger sportchef Jonas Larsson.
 
-Mike Palm och Jason Thomas är väldigt viktiga delar av laget, så att de stannar är ett gott tecken. Kanske kan nästa säsongs lag till och med bli ännu bättre. Jag är exalterad över den tanken, säger Chris.
 

Chris McKnight och Borås Basket skrev idag under ett avtal som gör McKnight till Boråsspelare kommande säsong.

Text och Foto: Magnus Stråhle/DICK & NASH. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här