Borås åter i toppen av tabellen

Borås åter i toppen av tabellen

Matchen mellan Vikings och Borås i Solnahallen svängde rejält. Med nio ledningsbyten och sju oavgjorda lägen var det ovisst och spännande rakt igenom. Tillslut var det ändå ett något jämnare Borås som kunde knipa vinsten och därmed serieledningen.

Borås Basket anlände, på grund av misskommunikation, diverse vägarbeten och enorm trafik, väldigt sent till Solnahallen. Faktiskt så sent att arrangörerna fick lova att flytta fram matchstarten till 19:15.
 
Om det var den undermåliga uppladdningen eller något annat om störde Borås i början av matchen är oklart. Det var hur som helst Solna Vikings som inledde bäst och skaffade sig en kvick ledning på 12-4. Men tack och lov för Borås så har man en mästerskytt vid namn Ryan Zamroz i laget. Det var mycket tack vare honom som man ordnade en run på 16-3 och tillslut vann den fösta perioden med 15-20.
 
I den andra perioden gjorde Solna mäktiga 35 poäng och Borås blev lite vilsna. Lesli Myrthil gjorde en väldigt bra match för Solna och deras små spelare satte trea efter trea.
-Vi hoppades att det inte skulle hålla hela matchen med den taktiken, berättar assisterande coachen Jonas Larsson.
 
Den Boråsspelare som lyckades allra bäst för kvällen och som faktiskt bar laget var Chris McKnight. 29 poäng och 13 returer stannade han på tillslut.
-Chris var ett djur. Han var förbannat bra idag, säger en lyrisk Jonas Larsson.
 
Men det krävdes givetvis att fler presterade bra. Coach Larsson fortsatte med att hylla även Mike Palm och Omar Krayem.
 
Tillställningen i Solnahallen svängde hela tiden fram och tillbaka. Nio gånger bytte matchen ledande lag. Vid sju tillfällen var ställningen oavgjord. Även i början av den fjärde perioden var det mycket jämnt – exakt det som Borås hade hoppats på.
-I det läget testade vi med att gå smått med Mattias [Göransson], Henke [Carlsson], Omar [Krayem], Fredrik [Andersson] och Chris [McKnight]. De steppade upp bra i defense och bytte i princip på allt, säger Jonas Larsson.
 
Men Vikings skulle komma ikapp än en gång. Det krävdes ytterligare ett ryck av Borås i slutminuterna för att kunna säkra och cementera segern till 87-95. Detta var Borås femte raka vinst och tack vare den är nu laget uppe på delad serieledning med Norrköping Dolphins (båda har tolv poäng).
 
Solna Vikings-Borås Basket: 87-95 (15-20, 35-22, 22-27, 15-26).
 
Poänggörare Borås: Chris McKnight 29, Mike Palm 25, Omar Krayem 21, Ryan Zamroz 14, Henrik Carlsson 4, Fredrik Andersson 2.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här