Borås avslutar året hemma mot Norrköping

Borås avslutar året hemma mot Norrköping

FOTO: Christan Johansson/PAPAC
Dags för nyårsfest när årets succélag Borås Basket ställs mot Norrköping Dolphins. Viljan att vinna sista hemmamatchen 2011 är större än någonsin. Med revanschlust från senare tids förluster och en ny spelpjäs på Pat Ryans schakbräde hoppas hemmalaget avsluta året med stor fyrverkerikavalkad av dunkar, listiga passningar, alley-oops och förhoppningsvis ett stort segervrål. Detta är festen du absolut inte vill missa!

Att Borås höst varit en succé är ingen överdrift. Underhållande basket och vinst efter vinst under perioder har lockat fram ett litet basket-fan i alla Boråsare. Det pratas om Borås Basket på caféer, i Knalleland, under promenaden på Rya Åsar och framförallt under Boråshallens tak. Inför välfyllda läktare i årets sista match skall Chris McKnight, Omar Krayem och Fredrik Andersson göra sitt yttersta för att avsluta 2011 på bästa möjliga sätt och ta med sig en positiv känsla in i (guld?)året 2012.

Trots senaste förlusten mot Södertälje Kings borta i Täljehallen är tongångarna bland Borås Baskets alla supportrar åter väldigt positiva. Anledningen till detta är att laget lyckats knyta åt sig förre slovenske landslags- och Euroleaguespelaren Milos Paravinja. Milos mäter hela 212 centimeter och som lagets längste spelare kommer han bli välbehövlig avlastning till Mike Palm och ge Norrköping en riktig match under korgarna.

En annan som är redo för match är pointguarden Omar Krayem som är nöjd med laget senaste nyförvärv.
– Jag hoppas många fans kommer och stöttar oss. Vi kommer göra kämpa hårt för att slå Norrköping som är ett av ligans bästa lag. Vi har fått hit Milos och han är riktigt bra. Det ger oss en ännu större bredd än tidigare vilket kommer hjälpa oss mycket, säger Omar inför matchen.

Norrköping Dolphins i sin tur kommer från en svidande förlust hemma mot Jämtland i senaste matchen. Boråsbekantingen Martin Ringström som tidigare spelat i M7 är tillbaka i Norrköpings trupp till matchen mot Borås efter en skadeperiod och bidrar med storlek och kraft. En annan spelare att hålla ett extra öga på är Dee Ayuba som kommer sätta Borås försvar på prov med sin returtagning och attityd.

Vi ses i Boråshallen! Let’s go out with a bang!

 Text: Jonas Sehlin. Bild: Christian Johansson/PAPAC

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här