Borås Basket åker till Skåne

Borås Basket åker till Skåne

På fredagen har det blivit dags för Borås Baskets första Skåne-tripp för säsongen. Men man tvingas göra resan utan viktiga Simon Gunnarsson och Christian Maråker. Båda missar matchen på grund av skador. Förhoppningen är att man trots detta inte ska bli första laget att förlora mot Malbas. 

Malbas, som var nykomlingar i Basketligan herr förra säsongen, har inlett hösten med att förlora sju raka matcher. Med andra ord har skåningarna förlorat mot seriens samtliga lag. Utom mot Borås Basket, som man ännu inte mött. 

-För varje förlust kommer de närmare en seger och vi vill inte bli första laget som Malbas vinner mot. Dessutom har de blivit mycket bättre sedan premiären och de inledande omgångarna, säger Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson. 

Borås Basket tvingas spela matchen mot Malbas utan två av sina viktigaste spelare – Simon Gunnarsson och Christian ”Big Thor” Maråker. Båda två lider av knäsmärtor efter matchen mot Uppsala, då båda två oturligt kolliderade med motståndarspelare. 

-Att vi spelar utan Simon och Christian är inga ursäkter. Vi kommer att ha tio tillgängliga spelare som ska klara av att göra jobbet, menar Jonte Karlsson. 

Malbas-Borås sänds live på Basketsverige.tv med uppkast 19:04 på fredagskvällen. 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Isabelle Grönbek. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här