Borås Basket är vinnare igen

Borås Basket är vinnare igen

Basketligan har just nu en trehövdad serieledare. Efter bortasegern mot Jämtland är det Borås som delar serieledningen tillsammans med giganterna Sundsvall Dragons och LF Basket.

Borås Basket kom till Östersunds Sporthall och brände upp nätet på Jämtland Baskets korg i den första halvleken. Laget hade hela 70 procent på tvåpoängsskotten. Till exempel så var lagkapten Henrik Carlsson hundraprocentig och gjorde sju poäng i sitt första byte. Ändå var det Jämtland som ledde matchen med 53-49 i halvtid.
 
Tredje perioden blev Borås slarvigaste. Här kom också majoriteten av lagets turnovers. Därför var det hemmalaget som ledde matchen med fem poäng inför den fjärde perioden.
 
Då plockade coacherna, Pat Ryan och Jonas Larsson, fram sitt trumfkort – zonförsvaret.
-Vi satte upp zonen i början på fjärde och de [Jämtland] gjorde inte mål på den. Så då höll vi kvar den under hela perioden, berättar Borås Baskets assisterande coach Jonas Larsson.
 
Borås avslutade matchen med väldigt bra skytte.  Ryan Zamroz, Kyle Austin och Omar Krayem drog alla i viktiga trepoängare. Omar förresten. Han skulle inte spela matchen p.g.a. en smärtande rygg. Men kort innan matchen meddelade Omar att han trots allt var i spelskick.
 
I WebbRadion pratade kommentatorerna mycket om att båda lagen spelade dåligt försvar.
-Men det var ju jäkligt fina anfall från båda håll. Och det är ju bra, var Jonas Larsson svar på detta.
 
Förutom det gudomliga skyttet (64 % på tvåor och 45 % på treor) så var poängfördelningen bra och fler spelare var mer involverade än i föregående match. Mike Palm och Kyle Austin var bra inside och Fredrik Andersson var, trots tre snabba fouls, nyttig när han var inne. Framför allt i den tredje perioden. Smärtande rygg eller inte, Omar Krayem agerade som en mogen pointguard och tog bra beslut. Mattias Göransson var som vanligt kämpen nummer ett, men åkte på en otäck smäll. Man befarade en hjärnskakning och Göransson fick avsluta matchen i förtid. Efter matchen kände han sig mycket bättre och det verkade inte vara någon större fara med Göranssons huvud.
 
-Vi vann med tolv poäng. Då ska man veta att Jämtland faktiskt snyggade till siffrorna med ett par sena treor, avslutar coach Larsson.
 
Bonusfakta: Borås Basket är obesegrade på bortaplan i de matcher som laget har rest till med Sohlbergs Buss.
 
Jämtland Basket-Borås Basket: 85-97 (23-29, 30-20, 19-18, 13-30).
 
Poänggörare Borås: Mike Palm 24, Kyle Austin 22, Ryan Zamroz 18, Omar Krayem 16, Henrik Carlsson 9, Mattias Göransson 4, Jason Thomas 4.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här