Borås ersätter McKnight tillfälligt

Borås ersätter McKnight tillfälligt

Som ni redan kunnat läsa här på hemsidan så befinner sig Chris McKnight hemma i USA för tillfället. När hans pappa, för en kort tid sedan, gick bort så var det givet för klubben att ge honom ledigt för att sörja och delta vid begravningen. Under tiden så har Chris givetvis saknats på planen. Framför allt är det storleksgapet som har varit så stort att klubbledningen nu valt att plocka in en tillfällig ersättare. Debut för vår nya spelare blir nu på torsdag.

Den spelare som tillfälligt kommer att ersätta Chris McKnight heter Kyle Austin. Och det är faktiskt inte så att Borås Basket har varit aktiva och letat efter spelare på marknaden. Kyle råkade passande nog finnas i Borås. Han hade kommit för att hälsa på vännen och numera lagkamraten Omar Krayem. Eftersom Kyle har en bakgrund som spelare i både den portugisiska och belgiska förstadivisionen så är det ett mycket kvalificerat fynd som klubben har lyckats skriva kontrakt med.
 
-Enligt det vi sett hittills så får vi i Kyle Austin en fullgod ersättare till Chris McKnight under tiden han är borta. Med sin storlek, eller snarare längd, kommer Kyle att hjälpa oss framöver. Han är bra på att ta returer, skjuta utifrån och spela försvar. Faktiskt ganska lik Chris i spelstilen. Men om man positionskategoriserar Chris som en fyr-trea så är Kyle mera en tre-fyra. Det är främst i försvar och på offensiva returer som vi har saknat Chris som spelare och där tror jag att Kyle blir nyttig. Sedan ska man komma ihåg att första matchen för en ny spelare brukar vara svår, kommenterar assisterande coachen Jonas Larsson om sitt nyförvärv.
 
Den 201 centimeter långa och 102 kilo tunga forwarden är född 1988 och fick sin basketskolning vid University of Southern California.  Respekterade Basketball Beyond Borders har sagt följande om Kyle (i en fri översättning):

”En extremt talangfull spelare med mycket bra storlek och ”NBA-förmåga”. En atletisk forward vars mångsidighet gör att han kan spela på båda forwardspositionerna. Har mycket stark förmåga att göra poäng nära korgen och är kapabel att få iväg avslut trots tätt försvar i tresekundersområdet. Han har extremt bra blick över hela planen och hittar sina lagkamrater med passningar när han blir dubblad. Han har jobbat på sitt trepoängsskott och kan sätta bollen från avstånd långt utanför trepoängslinjen.”

Här är Kyle Austins highlight-klipp.

Kyle Austin debuterar för Borås Basket i hemmamatchen mot 08 Stockholm Human Rights nu på torsdag.
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jonas Larsson.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här