Borås föll i Norrköping

Borås föll i Norrköping

Det kändes som David mot Goliat inför matchen mellan Borås och Norrköping i Stadium Arena. Och tittar man på returstatistiken så var det verkligen så. Ändå hängde Borås med mycket bra till dess att oturen visade sitt fula tryne i den fjärde perioden. Dolphins kunde tillslut vinna med 99-92 och ta hem ”season series” med 2-1 i matcher.

Trots att Borås inte spelade på topp under matchens inledning, och dessutom fick två snabba fouls på Chris McKnight, så lyckades man efter tio minuter äga ledningen med 20-22. Lyckan varade dock inte länge. Två minuter in i den andra quartern, efter en hemma-run på 6-0 befann sig Boråsarna i timeout och kände av en negativ tendens. 8-0 hann Dolphins göra innan James ”JJ” Miller räddade Borås med en trepoängare med en sekund på skottklockan.
 
 
Borås underlägsenhet i längd gjorde sig tydlig påmind under andra halvan av den andra perioden. Norrköping fick tag på mängder av offensiva returer och kunde genom andrachanser glida ifrån till 38-29 med 3:15 kvar av halvleken.
 
 
Mattias Göransson, för dagen i startfemman, stod för tre inspirerade inhopp under halvleken. Det var mycket tack vare Göranssons enorma vilja som Borås vägrade ge sig och stångade sig fram till 42-41 med halvminuten kvar. Borås hade sedan chansen att ta ledningen via ett Miller-skott. Men det blev en miss. Dessutom lämnade Miller 4,5 sekunder på klockan, vilket var tillräckligt för Dee Ayuba att sätta en ”buzzerbeater” till 44-41 i halvtid.  
 
 
Pang, pang, pang. Efter 1:12 av den tredje perioden hade Norrköping gjort 7-0 och tagit ledningen med tio poäng. En minuts taktiksnack gav lindring för Borås. Men bara tillfällig sådan. Efter att först ha krympt något så växte hemmaledningen till tolv poäng. Det var just då som Terrence Oglesby klev fram med sin offensiva magi. Han första trea i matchen satt i nätet efter åtta försök. Strax därpå breakade han i två poäng och sänkte ett bonuskast. McKnight och Miller gjorde också sitt. Och med hjälp av ett zonförsvar så hade Boråsarna ätit in hela underläget och tagit ledningen i matchen med en minut kvar av tredje perioden.
 
 
Tyvärr hade Borås en enorm otur med ett några domslut i början av den fjärde perioden. Bl.a. en teknisk foul. Detta gav stort momentum till Dolphins som kunde rycka till sig en ledning på tiotalet poäng. Men det slutade inte där. Med tre minuter kvar var oturen framme igen. McKnight blåstes av för en osportslig foul och Dolphins kunde enkelt öka på sitt försprång. Tur och otur burkar ju ha en förmåga att jämna ut sig med tiden och minuten senare var det Micke Lindqvist och Paul Burkes tur att drabbas. Matchen gick nu i vågor. Ena sekunden drabbades Borås av oturen, andra sekunden var det Norrköpings (o)tur. Men Norrköping hade ledningen i slutet och kunde vinna med 99-92.   
  
 
Norrköping Dolphins-Borås Basket: 99-92 (20-22, 24-19, 25-27, 30-24).
 
 
Poänggörare Dolphins: Pavel Ermolinskij 19, Christian Maråker 18, Dee Ayuba 17, Joakim Kjellbom 16, Mikael Lindquist 14, Pierre Hampton 7, Keith Gabriel 6, Martin Ringström 2.
 
 
Poänggörare Borås: James ”JJ” Miller 23, Terrence Oglesby 22, Mike Palm 22, Jason Thomas 10, Chris McKnight 8, Mattias Göransson 5, Henrik Carlsson 2.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här