Borås förlänger med U20-landslagsman

Borås förlänger med U20-landslagsman

Hittills har han inte fått så mycket speltid i Basketligan. Men när Hajzer Ismaili nu skriver på för sin fjärde raka säsong med Borås Basket finns viljan att bevisa, hoppet om speltid och tron på att lyckas. Under sommaren matchar Ismaili med Sveriges U20-landslag, något som kan visa sig ytterst värdefullt i höst.

Hajzer Ismaili har nyligen spelat Nordiska Mästerskapen (NM) med Sveriges U20-landslag. Under NM, som avgjordes 16-18 juni, producerade Ismaili i snitt sex poäng och sju returer på sina 20 spelminuter.
 
 
-På grund av skador hade jag inte de bästa förutsättningarna inför NM, men jag fick chansen att visa upp mig och tog den.
 
 
Det gick bra för Hajzer och även om han inte vill ta något för givet så har han goda chanser att få representera Sverige i A-EM på Kreta.
 
 
På hemmaplan har han just skrivit på för ytterligare en säsong hos Borås Basket – hans fjärde i ordningen. Kring den etablerade trion Mike Palm, Christian Maråker och Chris McKnight bör det finnas minuter att knipa. Så nu är det upp till Hajzer själv att vinna minuter på golvet.  
 
 
-Det är som du säger, upp till mig att vinna spelminuter. Coacherna har säkert en tanke med hur de vill spela och rotera på spelarna. Men säsongen är lång och jag har mina egna mål. Det handlar framför allt att ta nästa steg.
 
 
-Jag har valt att stanna i Borås för att jag har känt hur jag utvecklats här och för möjligheterna att utvecklas ytterligare. Men mitt mål är inte bara att utvecklas, jag vill spela också. Jag tycker att basket är så kul och jag vill testa hur hög nivå jag kan spela på. Just nu är nästa steg att komma in i rotationen och få spela på riktigt, istället för att bara ”prova på”.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här