Borås klarade Örebros anstormning

Borås klarade Örebros anstormning

EcoÖrebro har blivit bättre med coach Ivan Stanisaks återkomst och kan inte längre beskrivas enbart genom sin seger/förlustkvot. På söndagseftermiddagen var det Borås Basket som fick känna på närkingarnas nytändning. Men en lysande fjärdeperiod av Borås och några tunga clutchpoäng från Omar Krayems händer gjorde dock tillslut att det blev en 16:e rak förlust för ecoÖrebro.

-Det var en svår match. Man hör ofta folk säga att ”det satta långt inne”. Det är inte lätt att beskriva hur tufft det var när man ser att de stod på 0-15 och vi på 10-5 innan matchen. EcoÖrebro spelar mycket bättre nu och jag är rätt så säker på att de kommer att vinna lite matcher väldigt snart. Därför är jag otroligt glad för segern. Underbart, säger assisterande coachen Jonas Larsson via telefon från Örebro.
 
Borås Baskets coacher var nöjda med att ha ledningen med fyra poäng i halvtid. Sedan kom en dålig tredjeperiod där gästerna, förutom en mindre bra spelmässig prestation, drog på sig några tekniska fouls.
 
Inför fjärde perioden såg det tungt ut. Underläge med 59-55 och hemmalaget hade vittring på säsongens allra första vinst. Då klev Boråsarna in och gjorde en väldigt bra period, mycket genom att man mixade upp försvaret en del.
 
-För ett lag som ecoÖrebro, som inte är vana att vinna, så är det alltid svårt att få till det hela vägen. Sedan satte Omar Krayem en otroligt viktig trepoängare och svår tvåa i painten. Det var de poängen som ”sealade dealen”, avslutar Jonas Larsson.  
 
EcoÖrebro-Borås Basket: 77-83 (20-19, 17-22, 22-14, 18-28).
 
Poänggörare Borås: Omar Krayem 24, Mike Palm 21, Kyle Austin 18, Henrik Carlsson 9, Ryan Zamroz 5, Fredrik Andersson 2, Mattias Göransson 2, Jason Thomas 2.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här