Borås kontrakterar svensk landslagsforward

Borås kontrakterar svensk landslagsforward

Borås Baskets trupp inför 2014/15 har sedan den 21 april bestått av fem spelare. Idag skrev man kontrakt med den sjätte. Och det är inte vem som helst som klubben lyckats få namnteckningen av. Christian Maråker är stor, stark, internationellt rutinerad och EM-kvaltruppens bästa forward.

Efter många år som professionell basketspelare i bl.a. Slovenien, Japan och Spanien tog Christian Maråker ledigt den gångna säsongen. Hemma i Los Angeles laddade han om och hittade tillslut suget efter basket igen. Sedan tre och halv månad tränar han hårt och börjar komma i riktigt bra form. När han nu väljer att komma tillbaka till Basketligan så gör han det i den klubb som finns närmast födelse- och uppväxtorten Varberg.
 
 
-Det ska bli väldigt kul komma till Borås och spela. Jag och Jonas Larsson hade skojat om det förut; att om jag ska spela i Sverige så ska det bli i Borås. Och nu blev det ju så. Jag är tacksam för chansen, säger Christian Maråker.
 
 
När Borås åkte ur slutspelet för några veckor sedan så var det Norrköpings storlek som man hade svårt att matcha. Men med Christian Maråker i laget så blir Borås plötsligt mer flexibelt när det gäller den biten.
 
 
-Jag har sett laget en del och tror att jag passar bra in med min returtagning från position fyra. Jag kommer att bidra med både defensiv och offensiv. Och med mer kraft inside, säger Maråker.
 
 
Christian Maråker är den sjätte spelaren som får kontrakt med Borås Basket över säsongen 2014/15. Övriga är Mike Palm (C), Wictor Grenthe (F), JJ Miller (G), Chris McKnight (F) och Adama Darboe (G).
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här