Borås lyckades inte mot Kings

Borås lyckades inte mot Kings

Inför kvällens bortamatch var det snack om att studsa tillbaka från storförlusten i Uppsala. Pratet handlade också om att säkra den inbördes fördelen mot Södertälje. Inget av detta lyckades då Kings höll Borås till beskedliga 76 poäng, samtidigt som man själva sköt i 89.

-Första halvlek var den sämsta vi har gjort den här säsongen, säger Borås Baskets assisterande coach Jonas Larsson efter förlustmatchen mot Södertälje Kings.
 
Hemmalaget Kings störde Borås med sitt aggressiva försvarsspel och gästerna var inte kyliga nog att hantera det. Borås 14 turnovers i den första halvleken resulterade i många enkla poäng för Södertälje. Samtidigt som Borås inte kom igång, så gjorde motståndarna mål på allt och hade hela 46-25 i långa pausen.
-De gick hårt åt Mike Palm och han fick inte med sig så mycket idag. Men efter en sådan halvlek är det bra gjort att göra match av det igen, menar coach Larsson.
 
Det blev alltså bättre fart hos gästerna i andra halvlek. Redan efter några minuter hade man vänt momentum och i tredje periodens andra hälft hade man krympt underläget till åtta poäng.
-Tyvärr var det minus 13 när vi gick in i fjärde. Om det hade gått vår väg där så hade det lika gärna kunnat vara bara fem, hävdar coach Larsson.
 
Med ungefär fem minuter kvar av matchen så var Borås endast sju poäng efter Södertälje. Men då kom några ödesdigra misstag. Ett viktigt anfall passades bort. Laget gick bort sig i försvar någon gång. Plötsligt fanns läget att vinna inte längre kvar i Boråsspelarnas händer och Kings kunde skriva slutresultatet till 89-76.
 
Därmed är Borås andra raka förlust ett faktum. Men det finns alltid positiva saker att plocka med sig till framtida matcher.
-Jämför man med förlusten i Uppsala så gjorde vi detta till match på ett helt annat sätt. Jag vet inte om Kings tappade koncentrationen i tredje eller om det var vi som var bättre. Hur som helst så förlorar Södertälje inte många hemmamatcher. Vi hade vunnit redan här en gång i år och idag vann vi faktiskt den andra halvleken med åtta poäng. I övrigt så sköt vi rätt bra och vann returtagningen. 17 offensiva returer är en riktigt bra siffra, avslutar coach Larsson.
 
Nu väntar hemmamatch mot Norrköping Dolphins på fredag. Och det är med all sannolikhet två revanschsugna lag som möts. Dolphins förlorade nämligen hemma mot Jämtland med klara 14 poäng.
 
Södertälje Kings-Borås Basket: 89-76 (25-12, 21-13, 18-26, 25-25).
 
Poänggörare: Omar Krayem 25, Ryan Zamroz 19, Mike Palm 12, Chris McKnight 10, Jason Thomas 5, Henrik Carlsson 3, Mattias Göransson 2.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här