Borås lyckades inte rubba mästarna en andra gång

Borås lyckades inte rubba mästarna en andra gång

Vid hemmamatchen mot Sundsvall Dragons var det Borås Basket som drog längsta strået och vann med sex poäng. Vid returen i Sundsvall på torsdagskvällen var det Dragons som la beslag på poängen. Borås ledde en bit in i fjärde perioden innan hemmalaget, via ett mäktigt ryck, avgjorde och vann med klara 105-96.

Spelmässigt började det inte så bra för Borås Basket i bortamatchen mot Sundsvall Dragons. Dessutom gjorde en tidig stukad fot på Fredrik Andersson att den redan reducerade rotationen blev ännu kortare. Men efter en stund tog Borås ändå över kommandot genom bländande skytte. Åtta av Borås tio trepoängsförsök satt i korgen. Allra bäst var Ryan Zamroz, som sköt en gud och hade fem av fem från den distansen i halvtid. Efter halva matchen ledde Borås med 49-55.
 
I den tredje perioden spelade Borås ganska bra. Åtminstone tillräckligt bra för att hålla jämna steg med Dragons. Det gav en fyrapoängsfördel inför den fjärde akten.
 
-Ett par minuter in i fjärde gjorde Sundsvall 18-0 på oss. Vi tog en del dåliga beslut i anfall, missade lite skott, tappade koncentrationen och kommunikationen i försvar. Sundsvall fick därmed fler lägen och hade flyt i skyttet, berättar assisterande coachen Jonas Larsson från spelarbussen.
 
Plötsligt låg Borås under med 14 poäng och anfallsspelet var stillastående. Dragons, å andra sidan, blev mer aggressiva och lät medgången föda ytterligare medgång. I det här skedet avgjordes matchen definitivt.
 
-Förutom Ryan [Zamroz], som sköt bra i första halvleken, så var Jason [Thomas] och Mike [Palm] bra. Omar [Krayem] hade sina perioder. Mattias [Göransson] och Henke [Carlsson] spelade stabilt. Bortsett från att vi förlorade så spelade vi bra. Det var bara den djupa svackan i fjärde som avgjorde egentligen, avslutat coach Larsson, som nu ser fram emot hemmamatchen mot 08 Stockholm på torsdag.
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC
 
Sundsvall Dragons-Borås Basket: 105-96 (26-24, 23-31, 28-26, 28-15).
 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 27, Ryan Zamroz 23, Jason Thomas 21, Mike Palm 18, Henrik Carlsson 5, Mattias Göransson 2.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här