Borås Marbo – Kalmar 90-87

NULL

Vilken pärs! Hjärtat sitter fortfarande i halsgropen…

 

Vi visste innan matchen att det inte skulle bli någon lätt uppgift att slå Kalmar och mycket riktigt. Det blev en gastkramning utan like. Vi började tyvärr matchen en aning slött. Kalmar spelade för att ta en viktig vinst i jakt på slutspelsplats och vi spelade för att utöka vår vinstrad till 9 raka. Kalmar ledde med 7-0 innan vi kunde peta i våra första poäng. Dåligt av oss säger vissa, bra av Kalmar säger jag. Deras gameplan var att radera bort Tim och Jonas ur matchen och det måste jag säga att de lyckades med fantastiskt bra. Ändå lyckades de stänga till spelet inside och göra ytorna oerhört små för oss vad vi än tog oss för. Efter första quartern var ställningen 12-20 och Tim var poänglös. I andra quartern fick vi lite bättre fart på anfallsspelet men ändå en bra bit under vad vi brukar prestera. Underläge med 33-41 i paus.

 

Direkt i början av andra halvlek såg det ut som om vi skulle kunna knapra in på underläget, men några misstag och missade skott gjorde istället att Kalmar kunde dra ifrån ytterligare. Som mest var ledningen 16 poäng. Tredje quartern avslutar vi dock med att göra 5 raka poäng på några sekunder. Underläge således med 8 poäng inför sista. Med några minuter kvar foular Tim ut utan att ha satt ett enda poäng. Detta är synnerligen ovanligt och kan tillskrivas Kalmars energiska försvarsspel – de låter helt enkelt inte Tim få bollen. I stället kliver Jonas och Peter Ström fram. Tillsammans med Rasmus spelar de bra försvar och tvingar Kalmar till svåra skott. Dessutom börjar våra skott att trilla i och med ca 3 minuter kvar har vi gått ikapp. Slutet av matchen blir oerhört intensivt. Med 1,4 sekunder kvar och ställningen 73-72 i vår favör får Kalmar två straffkast. Dan Wik-Larsson sätter första men missar andra och matchen går till förlängning.

 

Båda lagen hade vid det här laget flera nyckelspelare utfoulade och länge såg det ut som att Kalmar skulle dra längsta strået. Men på något sätt lyckas vi kämpa i några nödvändiga bollar och efter att Kalmar missat sista skottet i första förlängningen blev det ytterligare en förlängning. Vid det här laget märktes att båda lagen visste att varje skott, varje retur och varje lös boll kunde bli matchavgörande. Ingen på banan ville vika ner sig och det var en oerhörd kamp mellan två målmedvetna lag ända in på målsnöret. Vi lyckades ta ledningen med 88-87 och med bara sekunder kvar får Henke bollen i hörnet och sätter en lång tvåa för att säkra vinsten.

 

Dock känns Kalmars öde en aning orättvist. Man kan inte annat än att lida med kalmarspelarna som med taktik och kämpaglöd spelat ut oss i 37 minuter. Sedan är det bara tillfälligheter som avgör till vår fördel. En eloge till Peter Forsgårdh och övriga som raderade ut Tim från matchen! Anders Fahleström var som vanligt svårstoppad och Jörgen Dahl bröt fram likt en isbrytare på de offensiva returerna.

 

I vårt lag ska framför allt Peter Ström och Rasmus ha beröm för sina insatser. Nu stämmer statistiken på basket.se sådär just idag men någonstans strax över 20 pinnar på ”Stôrm” som dessutom gjorde ett starkt försvarsjobb. Jonas gjorde en bra andra halvlek och satte flera viktiga skott som förde oss tillbaka i matchen. I övrigt tycker jag vi visade bra moral och glöd när det verkligen gällde.

 

Nästa match är den svåra bortamatchen mot Örebro i den iskalla sporthallen. På med mössa och vantar och samma inställning som i sista quartern mot Kalmar så hoppas vi på 10.e raka vinsten!

 

/Markus Franzén

 

Länk till BT: http://www.bt.se/bt/btartikel.asp?version=312292

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här