Borås mot Stanisak-ledda ecoÖrebro

Borås mot Stanisak-ledda ecoÖrebro

Ivan Stanisak gjorde succé i ecoÖrebro för bra precis två år sedan, men fick inte förlängt kontrakt. I år har det gått riktigt knackigt för hans gamla lag, som inte vunnit en enda match på 15 försök. Därför blir det, på söndagseftermiddagen, nypremiär i ecoÖrebro för den kroatiske coachen. Motståndare är intressant nog Borås Basket.

Borås Baskets bortamatch mot ecoÖrebro på söndagseftermiddagen hade lätt kunnat kännas som en trist match i serielunken. Då gjorde ecoÖrebro allting högintressant genom att kalla in en av sina gamla hjältar. Kroaten Ivan Stanisak, som var ecoÖrebros headcoach 2009/10, ledde den gången laget till en flygande start på säsongen. Fem segrar och bara en förlust på de inledande sex omgångarna med ett lag fyllt av nykomlingar – det var fakta som motståndarna inte kunde skratta bort. Nu är Stanisak alltså tillbaka och mycket hopp står till honom.  
 
För Borås Baskets headcoach Pat Ryan, som nåddes av nyheterna om Stanisaks återkomst i slutet av veckan, var det bara att försöka minnas de metoder som ecoÖrebro använde sig av för två år sedan. Men även om Ryan har bra minne så får man helt enkelt förvänta sig någon slags Stanisak-effekt. Positiv eller negativ återstår att se.
 
Boråshjälten Chris McKnight är tillbaka på svensk mark och tränar med sitt lag igen. Men hans comeback kommer inte att ske förrän vid hemmamatchen mot Solna Vikings på torsdag. Istället är det den tillfällige ersättaren, Kyle Austin, som fyller platsen som powerforward i matchen mot ecoÖrebro.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här