Borås möter 08 Stockholm på Internationella Aidsdagen

Borås möter 08 Stockholm på Internationella Aidsdagen

Just den 1 december är det Internationella Aidsdagen. I år råkar det vara match mellan Borås och 08 Stockholm på samma dag. Då passar Borås Basket på att sälja sin speciella spelarkalender och donera hälften av överskottet till kampen mot Hiv och Aids.

Hiv och Aids är något som har plågat människor i världen under ganska många år nu och Internationella Aidsdagen är ett väl etablerat begrepp hos gemene man. Men man får för den sakens skull inte glömma att det fortfarande finns många som lever varje dag med smittan eller sjukdomen. Dessa människor behöver stöd och förståelse. Detta är något som den svenska organisationen Noaks Ark sysslar med. Men i Västra Götaland är det organiserade stödet inte lika utbrett som i andra delar av Sverige. Därför vill Borås Basket dra sitt strå till stacken. Klubbens fotograf, Christian Johansson/PAPAC, har på uppdrag plåtat alla tolv spelare för en kalender som UniGraphics senare har satt ihop och tryckt upp. Med premiär just innan matchen mot 08 Stockholm Human Rights på torsdagskvällen så kommer kalendern att säljas. 50 procent av överskottet kommer sedan att doneras till Noaks Arks verksamhet i länet.
 
Aidsfrågan är viktig men vi ska givetvis inte glömma att det även ska spelas en basketmatch. Den kommer att stå mellan hemmafavoriterna Borås Basket och gästande 08 Stockholm. I det förra mötet vann Borås med 91-101. Den gången var Nollåttas främsta offensiva vapen den långe centern Johan Åkesson. Åkesson satte 67 procent av sina skott och stod för 26 poäng totalt. Hur Borås headcoach Pat Ryan vill att hans lag ska tackla Åkesson den här gången är givetvis hemligt fram till matchstart, men klart är att han inte har pålitlige Chris McKnight att tillgå. Naturligtvis hade McKnight behövts i en match där motståndarna ställer upp med två ”seven-footers” i startfemman. Då är det skönt att Kyle Austin (McKnights tillfälliga ersättare) äntligen är spelklar. Hur det går återstår att se. Och om du vill se hur det går till så finns bara en möjlighet; ta dig till Boråshallen på torsdagskvällen. Matchen börjar 19:04 och innan det vill klubben gärna att du stödjer kampen mot Hiv och Aids genom att köpa ”Calender for a Cause”.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. Layout: UniGraphics. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här