Borås möter nya Dragons

Borås möter nya Dragons

Efter två inledningsomgångar med vinster mot lag som inte tippats vidare högt i sluttabellen är det dags att möta tvåfaldiga svenska mästarna Sundsvall Dragons. Detta hemma i Boråshallen på fredagskvällen. Men nya Dragons är inte samma som gamla Dragons. Eller är de det?

Borås Basket har, som andra svenska elitlag, ambitionen att någon gång blir svenska mästare. På fredagskvällen ställs man mot ett lag som har lyckats förr. Sundsvall Dragons vann mästerskapet både 2009 och 2011 och säkert finns det en del Borås Basket kan lära sig av dem. Men förutom mästerskapsflaggorna i Sporthallens tak och lagets ständiga isländska prägel så är det inte mycket som är sig likt i Sundsvall 2014-2015.
 
 
Den största förändringen stavas Tommie Hansson. Han är ny headcoach och har just tagit över efter den nio säsonger långa och väldigt framgångsrika Peter Öqvist-eran. Hörnstenarna Jakob Sigurdarson och Hlynur Baeringsson är kvar. Aegir Steinarsson också. Och så har man fått in en fjärde islänning i Ragnar Nathanaelsson. Vad kommer det att bli av den mixen? Det var givetvis svårt att veta så frågan gick till rutinerade centern Mike Palm, som spelat både för och mot Sundsvall Dragons många gånger.
 

 
Borås Basket-Sundsvall Dragons spelas i Boråshallen fredagen den 10 oktober kl 19:04.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här