Borås på bortaturné

Borås på bortaturné

Efter fem inledande omgångar med varannan match hemma och varannan borta så har Borås Basket fått dubbla bortamatcher på sin lott. Först på schemat står det: ”Match i Stadium Arena mot Norrköping Dolphins”.

Borås Basket åtnjuter, efter en serieinledning med fem raka segrar, stor respekt runt om i landet. Mestadels tack vare den imponerande offensiv som man presenterat i match efter match. Med 98 poäng i snitt är Borås Sveriges mest fruktade poängmaskin. Bakåt har västgötarna släppt in 90 i snitt. Mycket även det, men så länge man själva producerar fler så är det glada miner. Ungefär så resonerar coachduon Pat Ryan och Jonas Larsson.
 
 
Med en vass offensiv arsenal kommer man långt, men håller Borås Basket mot de bästa? Kanske är det lite tidigt att säga. Segrarna mot 08 Stockholm, Uppsala, EcoÖrebro och Stockholm Eagles kunde möjligen viftas bort lite med argumentet att dessa lag inte tillhör toppsiktet. Men i den senaste matchen mötte man favorittippade Sundsvall. Dragons gjorde 102 poäng i Boråshallen. Ändå räckte det inte för en vinst då Borås själva gjorde 105.
 
 
Ikväll kommer nästa test. Återigen ett topptippat lag. Det handlar om svenska mästarna Norrköping Dolphins. Dessutom i Stadium Arena. Kan Borås klara av att vinna där så har man verkligen något speciellt på gång.
 
 
Borås kommer till spel med komplett lag, så när som på skadade rookien Dmytro Purdik. I Norrköping ryktas det om skador som håller landslagsspelarna Micke Lindquist och Martin Ringström från spel.
 
 
Kom ihåg att du kan följa matchen via snabba liveuppdateringar på Borås Baskets Facebook-sida.
 
 
Efter matchen mot Norrköping drar Borås turné vidare till Östersund och match mot Jämtland på fredag.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här