Borås ställs mot tredje versionen av Eagles

Borås ställs mot tredje versionen av Eagles

Borås Basket har slagit Stockholm Eagles i två av två matcher den här säsongen. Eagles har ställt två rätt olika lag på golvet vid dessa tillfällen. I tisdagens tredje och sista möte för säsongen får Borås möta en tredje version. Har nygamle Eagles-coachen Stefan Bergman fått fason på laget?

Stefan Bergman coachade Eagles under en och en halv säsong i Basketettan. Under sin tid i klubben noterade laget 34 raka segrar och laget blev klart för Basketligan. Bergman fick dock inte förtroendet att leda trupperna på nästa nivå. Inte förrän nu.
 
 
Nygamle coachen Stefan Bergmans återintåg i Stockholm Eagles har bland annat fört med sig en rad nya spelare. Med i säsongens sista tredjedel finns Brandon McKnight, Gerald Riley, Agnis Cavars, Alexander Nilsson, Ronaldas Rutskauskas samt bröderna Marko och Momcilo Latinovic. Den senare känd från sitt korttidskontrakt med Borås innan säsongens början. Det är sju namn som inte fanns med den 4 december. Kanske blir Eagles aningen svåra att scouta på grund av alla spelare som försvinner och anländer?
 
 
Länge ryktades det även om att den legendariske Derrick Tarver skulle återförenas med coach Bergman och göra ett sista ärligt försök att ta laget till slutspel. Men efter Eagles senaste förlust mot LF Basket så har laget tio poäng upp till den sista slutspelsplatsen och bara sju matcher kvar att spela.
 
 
Borås Basket å sin sida rider på moln efter den senaste segern. Den kom hemma mot tabelltvåan Uppsala inför 2988 åskådare. Molnet måste givetvis viftas undan och tankarna måste fokuseras på Stockholm Eagles. Bortmatchen på tisdagskvällen har två poäng i potten och de är viktiga i striden om positioner inför slutspelet.
 
 
James ”JJ” Miller missade matchen mot Uppsala på grund av en fotledsskada, men han var med och värmde upp lite lätt. Kan han spela på tisdag? Det återstår att se.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här