Borås tillbaka i serieledning via seger mot Jämtland

Borås tillbaka i serieledning via seger mot Jämtland

Ett explosivt offensivt ryck i första perioden och ett disciplinerat lagförsvar i de tre följande perioderna var receptet mot Jämtland. Chris McKnight var Borås bästa spelare när laget åter klättrade upp på förstaplatsen i den extremt jämna tabellen.

Det var ett tag sedan publiken i Boråshallen hade fått se en explosionsartad förstaperiod med massor av poäng. Men den här torsdagskvällen var det tydligen dags. Pat Ryans grabbar var laddade till max och hade skaffat sig 14-6 redan efter 4:46. I det läget kände sig Jämtland Baskets headcoach Dennis Aulander pressad att kalla timeout.
 
När skyttefantomen Ryan Zamroz, med dryga tre minuter kvar av perioden, satte en trea till 24-11 så innebar det att Borås Baskets samtliga starters hade gjort poäng. Zamroz satte för övrigt sin nästa trea bara sekunder efter den första.
 
För Jämtland var det främst inside-besten Boakai Lalugba som skötte offensiven. Åtminstone hade han den klart högsta procenten och hade stoppat i nio poäng innan inledningsperioden var över. Men det var Borås som ledde matchen med 35-17.
 
Lagen spelade jämnt under andra periodens första hälft. Tills dess att Jämtlands lagförsvar vaknade till liv och gjorde skillnad. Johan Rönström (12 poäng totalt) personifierade en run på 0-7, både med defensivt slit och genom att utmana Chris McKnight offensivt.
 
När halvleken var över så var det, trots Jämtlands uppryckning, Borås som ledde matchen med 56-40. Mike Palm och Chris McKnight var de som producerade bäst framåt. De hade dittills stoppat i 17 poäng vardera.
 
I den tredje perioden blev det trevande spel från båda sidor. 8-8 (64-48) var ställningen efter fem minuter. Coach Ryan verkade sugen på att få igång försvaret och langade in Mattias Göransson, Milos Paravinja, Jason Thomas, Chris McKnight och Ryan Zamroz. Denna uppställning gjorde susen. De inte bara stängde till bakåt, utan passade också på att ta ledningen till 20 poängs marginal (78-56 inför fjärde).
 
J’son Stamper, Jämtlands amerikan, gjorde ingen större match den här kvällen. Att han, tidigt i den fjärde perioden, blev utfoulad spelade inte någon större roll för matchens utgång. Det gjorde däremot Omar Krayems återkomst. Krayem skänkte trygghet åt laget och man slutförde matchen på ett ypperligt sätt.
 
93-77 var tillräckligt för att ta Borås Basket tillbaka till tabellens förstaplats.
 
Citaten från presskonferensen hittar du här.
 
Borås Basket-Jämtland Basket: 93-77 (35-17, 21-23, 22-16, 15-21),
 
Poänggörare Borås: Chris McKnight 24, Mike Palm 24, Ryan Zamroz 17, Omar Krayem 11, Milos Paravinja 8, Jason Thomas 6, Mattias Göransson 2, Hajzer Ismaili 1.
 

Text: Magnus Stråhle/Dick & Nash. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här