Borås tog segern i slutsekunden

Borås tog segern i slutsekunden

Inför 2 396 åskådare lyckades Borås Basket bryta den långa förlustraden och ta en mycket, mycket efterlängtad seger mot Sundsvall Dragons 65-63. Efter stabilt spel i tre perioder blev boråsspelarna helt paralyserade och Sundsvall hämtade in Borås 15-poängsledning till 63-63, innan Toni Caktas kunde sätta 65-63 med sekunden kvar.

Det var euforiska glädjescener efter slutsignalen i boråslägret, medan de tappra dragonspelarna fick tåga ut från boråshallens parkett med hängande huvuden. Borås Basket kontrollerade matchen de första tre perioderna, framför allt med ett mycket bra försvarsspel, som effektivt såg till att Dragons bara hade gjort 37 poäng efter tre quarters. Även anfallsspelet var bra, med många hemmaspelare i poängprotokollet.

I fjärde quartern vaknade plötsligt drakandan till liv, samtidigt som förlustspökets hemsökelse allt mer började märkas av för hemmaspelarna. Sundsvall knappade sakta men säkert in på scoreboarden. Srdan Subotic och Alex Wesby straffade gång på gång hemmalaget och med minuten kvar pressade drakarna fram två turnovers med snabba poäng på breaks och plötsligt var hemmaledningen bara 2 poäng – 63-61.

Efter att Borås tvingats till ännu en turnover lyckades Mike Palm kvittera med halvminuten kvar. Boråshallen höll andan medan Toni Caktas dribblade ner klockan, gick på korgen och satte en layup, hårt pressad, för ledning 65-63, med bara sekunden kvar. Subotic hävde iväg ett desperat sista skott från egen planhalva, utan att vara riktigt nära och Borås Basket kunde ta sin första seger sedan franska revolutionen… …eller något.

Slutsatsen efter detta drama i raden av dramer blir att förlustspöket är besegrat för Borås Baskets del. Det finns fortfarande detaljer att slipa på, framför allt med att spela för seger, inte bevaka ledningen för att inte förlora, men med spöket borta ska nog även den biten gå att ordna. Höjdpunkter i Borås Basket var lagsegern, att Toni fick visa att han är en matchvinnare och att man spelade riktigt bra försvar i tre quarters.

Sundsvall får vänta ytterligare ett tag på att bryta förlusttrenden, men tar de med inställningen man hittade i sista perioden ska det inte ta allt för lång tid innan de tar nästa seger.

Tack till alla i publiken som verkligen stöttade laget nu när det behövdes. Tack även till Kid Galahad, bandet som underhåll i pauserna. Även om jag föredrar metal när det gäller musik, måste jag erkänna att Kid Galahad svänger – ni är välkomna att skapa tryck i Boråshallen, varje dag!

 
Markus Franzén
 
Borås Basket – Sundsvall Dragons 65-63 (22-12, 16-19, 12-6, 15-26)
 
Poängplockare Borås:
Dennis 17, Jonas 10, Ryan 10, Toni 9, Michael 7, Chris 6, Henke 4, Simon 2
 
Poängplockare Sundsvall:
Alex Wesby 17, Srdan Subotic 12, Doug Thomas 12, Mike Palm 9, Olivier Ilunga 7, Adam Alexander 6
 
 
 
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här