Borås vann dragkampen om försvarsspecialisten

Borås vann dragkampen om försvarsspecialisten

Efter Simon Gunnarssons rookiesäsong i Basketligan fanns det flera klubbar som visade intresse för honom. Det var dock Borås Basket som kunde presentera de förutsättningar som Gunnarsson tyckte bäst om. Därmed blir 20-åringen kvar i Borås även under 2015/16.

Simon Gunnarsson debuterade i Basketligan 2014/15. I början blev det kanske inte så mycket tid på planen. Men allt eftersom han vande sig, utvecklades och laget drabbades av skador fick han mer och mer förtroende från headcoach Pat Ryan. Så mycket att andra klubbar fick upp ögonen för talangen från Skene.  
 
 
För Borås Basket var det viktigt att behålla Simon i laget och klubben presenterade en lösning som han blev belåten med.
 
 
-Klubben presenterade ett bra upplägg och jag är helt på det klara med att det är i Borås jag vill spela. Lagbygget ser lovande ut så här långt och det blir spännande att se vilka fler nyförvärv som dyker upp. Jag tror att vi kan bygga vidare på det positiva från förra säsongen och gå långt i slutspelet. Sedan vill jag utvecklas och hjälpa laget så mycket jag bara kan. Jag kommer att ge järnet, säger Simon Gunnarsson.
 
 
-Det är väldigt positivt att vi fick behålla Simon Gunnarsson. Nu har han en säsong under bältet och vet vad Basketligan handlar om. Trots att Simon bara är 20 år så tillhör han redan seriens främsta försvarsspelare och han kommer bara bli bättre med rutinen och självförtroendet han skaffade sig under sin första säsong, säger sportchef Jonas Larsson.
 
 
Avtalet mellan Borås Basket och Simon Gunnarsson löper över en säsong.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här