Borås vann kampen om hemmaplansförmånen

Borås vann kampen om hemmaplansförmånen

Förutsättningarna inför bortamatchen mot Uppsala på tisdagskvällen var att Borås Basket, utan sjuka Mike Palm och Ryan Zamroz, inte fick förlora med mer än 32 poäng. Tack vare en tillräckligt god insats av gästerna så vann Uppsala med endast 14 poäng. Därmed börjar kvartsfinalserien i Boråshallen om en dryg vecka. En eventuell femte kvartsfinalmatch spelas i samma arena.

Borås Basket har varit ganska förskonade från skador och sjukdomar under säsongen, men lagom till grundseriens sista match lämnade både Mike Palm och Ryan Zamroz in sjukanmälan. Att Borås hade 32 poängs försprång att gå på kändes säkert bra för inte minst Mattias Göransson och Milos Paravinja, som vikarierande som starters.
 
Uppsala Basket fick den bästa starten. Skotten gick i och 7-0 lyste på poängtavlan innan Chris McKnight bröt isen för Borås med ett hoppskott. I Borås försvar fanns stora hål och Delvon Johnson hade en rolig första halvlek när han dunkade och la i många enkla poäng från kort-kort distans. Det märktes ganska tydligt att ordningen var rubbad hos gästerna och det var mest tack vare Omar Krayems fem trepoängare som Uppsalas ledning inte var större än 17 poäng i halvtid. Så långt såg det bra ut för Uppsala – halva tiden kvar och bara hälften av poängen att ta in.
 
Chris McKnight hade en kall start på matchen med kämpade sig igång och var tillslut både riktigt bra och viktig. Med en stor ökning i spelminuter visade Mattias Göransson vad som har gett honom ett gott rykte som försvarsspelare. Han slet, som alltid, som ett djur i defense och var den som såg till att försvaret blev bättre i matchens andra halva.
 
Jason Thomas var också bra (21 poäng och 12 returer), men för ovanlighetens skull från trepoängslinjen, där han tog ansvar för luckan som Ryan Zamroz lämnat efter sig. Uppsala satte upp ”fällor” för att stressa och i förlängningen pressa fram snabbare avslut från Borås. Det lyckades aldrig riktigt bra och hemmaledningen höll sig kring 15 poäng under större delen av fjärde perioden. Tillslut blev det 94-81 till Uppsala och därmed står det klart att kvartsfinalserien mellan samma två lag börjar i Boråshallen den 22 mars. En eventuell femte kvartsfinalmatch spelas följaktligen också i Boråshallen.
 
Uppsala Basket-Borås Basket: 94-81 (24-19, 31-19, 19-22, 21-21).
 
Poänggörare Borås: Omar Krayem 24, Jason Thomas 21, Chris McKnight 19, Milos Paravinja 8, Henrik Carlsson 6, Mattias Göransson 3.
     

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här