Borås vann rysare

Borås vann rysare

Södertälje fick se sig slagna med 80-75 i Boråshallen

Efter en 40min försenad matchstart då Chris McKnight råkade dunka sönder en ring tar Södertälje en 10p ledning genom främst Dino Pitas bländande trepoängsskytte (3/4). Mot mitten av perioden går C. Ryan hårt på korgen och sätter 2p men landar otäckt på ryggen vilket resulterar i ett byte för undersökning. Som den kämpe Christopher är, är han  snart tillbaka på planen igen. Borås försöker röra till det för Södertälje genom att både pressa hela planen och spela zonförsvar. Omställningen ger resultat och ledningen kortas till 15-22 efter första.  Andra perioden inleds med flertalet missar från båda lagen och det är inte förrän Dino Pita sänker ännu en trepoängare som poänggörningen för Södertälje börjar ta fart. Hemmalaget i sin tur begär timeout för att prata igenom anfallet. Borås fortsätter sin press men läget förändras föga, Dino Pita hystar i ytterligare 2st trepoängare (6/9) och Kings leder med 33-40 inför halvtid.  

Efter halvtidsvilan tar Borås direkt kommandot och jämnar ut matchen till 42-42 vilket tvingar fram en time-out efter 3 minuter. Upphämtningen har nu utvecklats till en ledning för hemmalaget som fortsätter att kontrollera matchen genom att sätta ett högt tempo och utnyttja snabba uppspel. De sista tre minutrarna lyckas dock gästerna komma ikapp och faktiskt ta över ledningen än en gång. Men i slutsekundrarna sätter Mohammed Nefatti en trepoängare och Mike Palm två straffkast vilket gör matchen helt jämn inför sista perioden, 55-55.

Fjärde kvarten börjar aningen trögt och inga bollar vill riktigt i för något av lagen. Det är efter drygt 3 minuter när Mike Palm dunkar i 2p som matchen börjar ta fart. Store Mike fortsätter att hålla Borås i matchen genom att sänka en trepoängare för att sedan stjäla bollen. Hemmalaget börjar nu sätta tempot och man lyckas komma till bra avslut men bollen vill inte riktigt i alla gånger. Trots missade frilägen leder ändå Pat Ryan med manskap med 68-64 då Södertälje tar time-out med 3.31 kvar på klockan. Direkt ut ur taktiksnacket kommer Kellen McKoy som både kallar och sätter en planka-i-trepoängare. Skottet ger både hemmalag och publik en riktigt tändning men trots detta lyckas ändå gästerna hålla sig kvar i matchen och med 1.50 kvar är ställningen 71-70.

Med 30 sekunder kvar på klockan sänker Mike sin tredje trepoängare för kvällen och ställningen omvandlas till 76-70. Inte nog med att hela hallen exploderar när skottet går i, publiken fortsätter att heja fram sitt Borås med klassiska Defence-rop i sann slutspelsanda. Gästerna tvingas till att medvetet dela ut fouls till Boråsarna för att få stopp på klockan som nu börjar rinna iväg. Södertälje har chansen att minska ledningen till endast 1 poäng med 8 sekunder kvar men istället blir Jonell Smith blockad på sitt trepoängsskott och Christopher Ryan kan avgöra matchen på sin egen block, 80-75.

Bäst för kvällen var Borås egna fyrtorn Mike Palm. Mike tar flest returer, gör flest poäng, blockar motståndarna mest och sliter helt kopiöst vart han är på planen. Även Christopher Ryan har en bra match trots en tidig skada. Kellen McKoy visar att han är en ledare i slutet och håller kylan på planen. För gästerna visar Dino Pita upp ett bländande skytte i första halvlek för att sedan svalna något. Ser man till de matcher som Södertälje brukar spela har de senaste varit otroligt jämna och så även denna. Förutom att man den här gången inte höll hela vägen i Boråshallen. Som sagt ror Borås hem en viktigt och jämn match där man fortsätter att stärka vinnartrenden.

 

/Oskar Andersson

 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här