Borås värvar Euroleague-jätte

Lagom till 2011 års sista match i Basketligan så har Borås Basket värvat den slovenske landslags- och Euroleague-spelaren Milos Paravinja. Han mäter hela 212 centimeter och faller sportchefen Jonas Larsson i smaken.

-När Milos knackade på dörren och ville vara med så var det svårt att inte tacka ja, säger Jonas Larsson.

Borås Baskets värvning av den kroatiskfödde slovenen Milos Paravinja följer samma mönster som värvningen av Jason Thomas i somras. Milos kom till den svenska västkusten tack vare kärleken. Tillsammans med sin svenska fru väntar han nu familjens andra barn och de är bosatta i Mölndal. Att Milos och Borås Baskets sportchef Jonas Larsson kom i kontakt med varandra kan man tacka den före detta Gothia-coachen Jonas Fredrikson för. Milos har tränat med både Gothia och Kvarnby när han varit i Sverige och det var Fredrikson som ringde och frågade om den långe slovenen kunde få träna med Borås.
 
Att Milos är lång är verkligen ingen underdrift. Med sina 212 centimetrar blir han direkt lagets längsta spelare. 32-åringen har fina meriter också. Bland annat från Sloveniens landslag och från Euroleague. Som spelare är Milos tuff, verbal och bra i försvaret.
 
-Vi har en ledig plats i truppen i och med att Oskar Andersson lämnar oss för sin skolpraktik i Kina. Men vi har inte letat efter ersättare. Så när Milos ringde och ville träna med oss, och är när det dessutom visade sig att han var väldigt duktig, så var det dumt att inte ta den möjligheten.Publikintäkterna har varit större än vi hade budgeterat med och dessa pengar är tänkta att användas för att vi ska bli så bra som möjligt. Så vi har råd med detta, säger en nöjd Jonas Larsson.
 
Milos Paravinja är spelklar redan till matchen mot Norrköping Dolphins på fredag (30/12).
 
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här