Borås värvar finsk landslagsman

Borås värvar finsk landslagsman

23-årige Roope Ahonen är en finsk landslagsguard som den senaste säsongen representerade Solna Vikings i Basketligan. Klubbchef Jonas Larsson imponeras av Ahonens explosiva förstasteg och hans förmåga att prestera på båda guardpositionerna. Nu finns Ahonens namnteckning på ett kontrakt med Borås Basket kommande säsong.  

Borås Basket behövde en explosiv spelare som kunde hantera båda guardpositionerna. Valet föll på duktige Roope Ahonen. Ahonen är finsk landslagsman och spenderade förra säsongen i Solna Vikings. Där snittade han dryga tio poäng och fyra assists på 23 minuter per match. Kanske var minuterna färre än de normalt borde ha varit, med tanke på att han konkurrerade med självaste Mats Levin om dem? Känslan är att Ahonen kommer passa väldigt bra in i Borås Baskets spel. 
 
 -Med Roope Ahonen får vi en spelare som ger oss flexibilitet på bakplan. Han skjuter bra både från dribbling och som passningsmottagare. Dessutom är han en bra framspelare. Roope stärker definitivt vår ställning inför hösten och jag är väldigt glad över att han valde att skriva på, säger klubbchef Jonas Larsson.
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Ville Vuorinen, Tytti Nuoramo och Francois Perthuis
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här