Borås visade högsta växeln!

Borås visade högsta växeln!

Med 7 raka förluster bakom sig ryckte sig nu Borås i kragen och slog serietvåan Solna med marginal.
Hemmalaget tar initiativet till högt tempo där man i första quatern lyckas spela riktigt bra mot serietvåan Solna. Man kommer till enkla avslut och Mike Palm visar att han även är ett hot utifrån och sänker 2st trepoängare vilket tvingar Solna till time-out med 3min kvar. Båda lagen pressar varandra hela banan vilket leder till lite mer stressade avslut mot slutet. Första avslutas 20-14 till Borås. I andra inleder Borås bra och skapar momentum genom att riva ner många offensiva returer och rycka till 29-17. Solna byter försvaret till en 2-3 zon och lyckas i mitten av quatern tvinga Borås till en del svåra avslut. Vidare åker hemmalaget på tidig lagfoul och tar time-out. Solna får ställa sig på linjen i nästan varje anfall men kan inte riktigt tillgodogöra sig alla poängen utan missar några vilket Borås utnyttjar och håller sin 10p ledning. Solna som nu mot slutet av quatern utvecklat sin 2-3 till helplanspress lyckas inte hämta in på ett hungrigt Borås som går till halvtidsvila med 42-33.

I tredje kommer Solna ut hetast mot hemmalagets 2-3 zon och nu är det de som börjar plocka ner enkla offensiva returer. De göra 4 raka poäng och tvingar Borås till time-out. Ut kommer ett bättre Borås som fortsätter att spela ett bra och enkelt anfallsspel. Borås tvingar gästerna till att antingen ta en hård foul eller släppa ett trepoängsskott vilket Borås utnyttjar genom att utöka ledningen med 58-43. I samband med Borås ryck tar Solna en time-out som inte hjälpte utan det är än en gång Borås som kommer ut hetast. Jim Nyström Nyström styr Borås och mot slutet av quatern dunkar han först i bollen efter en steal, sedan går han hela vägen och lägger i en till över solnaförsvaret.

Båda lagen visar upp en hårdare attityd när tempot höjs men det är fortfarande Borås som är steget före både i Solnas helplanspress och Solnas allt mer stressade anfall. Mot mitten av quatern tar Borås time-out efter två raka and-1s av Solna och den 16p ledning man hade ett tag har nu minskat till 78-67. Borås fortsätter dock att slå Solnas helplanspress och kommer i många fall till enkla 3vs2 lägen där man också lyckas lägga i de enkla poängen. De lätta lägena har nu givit Borås en ledning med 83-67 och Solna tar time-out med 4 minuter kvar på klockan. Som efter alla andra time-outs i matchen kommer Borås än en gång ut bäst och Henrik Carlsson sänker direkt en trea tätt följt av Jim Nyström som lägger i en till. Nu är Borås uppe i en 20p ledning med 2.30 kvar på klockan och ingenting verkar fungera för gästerna som börjat lufta bänken. De sista minuterna slappnar Borås av och släpper in några enkla poäng men segern var aldrig hotad i sista quatern. 93-79 till Borås.

Matchen inleddes av att Borås skapade en ledning som de höll hela matchen och varje gång Solna försökte någonting så la Borås i en högre växel. Matchens lirare är omöjlig att utse i den här matchen då Nyström lägger i 30p och gör ovärderligt grovjobb, Ryan har en dubbel-dubbel med 10p 10 assist mot landslagsmeriterat försvar, Simon Andreassen är 1 retur från att med sina 20p också göra en dubbel-dubbel och Mike Palm är som vanligt en gigant med dubbelsiffrigt i två kolumner. Hos gästerna var Saulius Dumbliauskas den som kämpade och gjorde poäng.

 
Oskar Andersson
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här