BoråsMarbo – Malbas 100-73

NULL

Inför matchen i Kinna mot tabelljumbon Malbas var en storseger för Borås Marbo inte ett allt för vågat tips. Det blev trots allt match i nästan tre quarters. Två av våra starters normalt sett, Veli och Jonas stod över matchen och meningen var att det yngre gardet skulle få en del speltid. Efter en quarter såg det förtroendeingivande ut – ledning med 31-16, men sedan hittade Malbas på något sätt tillbaka i matchen.

 

Försvarsspelet var tidvis ganska lamt från vår sida. Fedja Jakupovic och Alija Sirbic kunde mata i trepoängare och plötsligt hade vi en jämn match. Långt in i tredje quartern var det helt jämnt och inte innan Andrzej satte två raka trepoängare i slutet av tredje kunde vi bygga upp en säker ledning igen. Sista quartern kunde ordningen återställas och vi rinner ifrån till seger med 100-73, mycket tack vare Tims skytte. Han slutar på 40 poäng efter bland annat 9/17 trepoängare. Dessutom vinner vi returtagningen stort trots att vi mönstrade ett kortare lag än vi brukar i och med att Veli inte var med.

 

Vi skapar oss en del problem genom att slappna av i andra quartern och när man väl gjort det är det otroligt svårt att gasa på igen. Som tur var hittade vi rätt attityd i rätt tid för att kunna ta en säker seger men det kan aldrig kännas bra att vi trasslar till det för oss genom att göra saker svårare än vad de egentligen är och inte ge maximalt på banan hela matchen.

 

Peter Ström ska ha beröm för sitt oförtrutna springande och även Andrzej tog väl vara på sin speltid. Det vi får jobba på i veckan innan toppmötet med Kalmar nästa vecka är att få igång passningsspelet och sättet på vilket vi utnyttjar vårt halvplansspel.

 

Alla de tre kommande matcherna är mot lag som ligger strax efter oss i tabellen och oerhört viktiga. I Tur och ordning: Kalmar hemma i Boråshallen på söndag, Borta mot Örebro den 13 februari och hemma mot Kvarnby fredagen den 16 februari. Kan vi vinna dessa matcher ligger vi riktigt bra till för att vinna serien. Dags att skärpa fokus och börja spela matcherna som om varje match vore final!

 

/Markus Franzén

 

Länk till bilder från matchen: http://www.papac.se/borasmarbo-malbas_070127/
Länk till tabell och statistik: http://www.basket.se/Table.asp?TournamentId=41492
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här