BoråsMarbo – Srbija 96-86

NULL

Srbija lyckades ta sig till Borås i snålblåsten längs västkusten. Det är ju inte så att man avundas dem en sådan bussresa. De såg dock ut att ha lyckats skaka av sig eventuell buss-sjösjuka när matchen väl började och bjöd som väntat hårt motstånd hela vägen. Vi gjorde ett litet ryck precis i matchinledningen men lagom till första periodpausen satte Milan Jovic en trea planka-i framifrån och det var i stort sett jämnt – 22-21 till oss. Matchen fortsatte att bölja fram och tillbaka genom hela den första halvleken. Varje försök till ryck av oss svarades upp med poäng från Srbijas spelare och i vid halvtid stod det 40-40, förövrigt samma siffror som efter en quarter senast mot Sanda…

 

Försvarsspelet var, under första halvlek, periodvis något bättre än vad vi presterat de senaste matcherna. Vi testade en zon, men började då tappa returtagning och positioner i försvaret. Anfallet var inte heller det så skarpt. Vi drogs med i Srbijas något lägre tempo och så fort vi försökte höja tempot kom turnovers och framstressade avslut.

 

I andra halvlek fortsatte matchbilden att se likadan ut. Det som håller kvar Srbija i slagläge är att vi tillåter alldeles för många lätta poäng under egen korg. Vi har fruktansvärt svårt att kommunicera vid screens och släpper till många offensiva returer som ger Srbija massor av andrachanser. En bit in i fjärde quartern tar Srbija ledningen för första gången och paniken börjar sprida sig. Då byter Jonas in från bänken efter att ha vilat upp sig några minuter. På ett par glödheta minuter sänker han tre treor och avgör matchen, vilket tänder publiken som hade trotsat orkanen och sökt skydd i Boråshallen. Srbija jobbar hårt för att komma ikapp, men i frustration över ett par blåsningar slår Todorce Petkovski spiken i deras egen kista med två tekniska foul efter att han själv blivit utfoulad. Veli sätter tre av fyra straffkast och därefter kan vi hålla undan till seger med 96-86. Matchen var i ärlighetens namn jämnare än vad resultatet visar och Srbija blir troligen en het kandidat till slutspelsplats.

 

Det som avgör matchen är att Srbija går runt på få spelare. När deras nyckelspelare blir utfoulade i slutet av matchen har de inte så många alternativ kvar på bänken. Våra ”tre stora” för dagen är Jonas Tim och Veli som tillsammans står för 79 av 96 poäng. Både Jonas och Tim sätter 5 trepoängare och Veli dominerar under den offensiva korgen. I övrigt kändes det som lite sega ben överlag. Lite slarv och ganska statiskt spel , men det känns bra att kvittera ut en vinst mot ett bra motståndarlag. Vi har inte spelat särskilt bra de senaste matcherna, så det har känts en smula tveksamt om vi skulle slå Srbija. Nu vet vi att vi fortfarande är med, även om inte formen varit på topp de senaste veckorna.

 

Nästa vecka väntar Nässjö borta. Vi vann ganska lätt hemma mot dem, men nu har de skaffat en ny amerikansk spelare. Det lär bli en svår match, Nässjö är alltid bra i sin egen hemmahall. Dags således för en bra träningsvecka, så ger vi allt på söndag.

 

 

/Markus Franzén

 

http://www.bt.se/bt/btartikel.asp?version=308659 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här