Bortamatch i Östersund är en av säsongens tuffaste utmaningar

Bortamatch i Östersund är en av säsongens tuffaste utmaningar

Borås Basket är något stukat. Något tilltufsat. Tre raka förluster kan lätt sätta sådana spår hos ett lag. Inte blir det lättare när man vet att nästa match ska spelas på bortaplan i erkänt svårspelade Tegeltemplet i Östersund. Jämtland Basket kommer att vänta, beredda. Det blir ett krig som Borås måste överleva och vinna för att få känna segerkänslan igen.

Jämtland Basket är ett par klasser tuffare och svårare att ha att göra med i år, jämfört med de senaste säsongerna. På deras hemmaplan i Tegeltemplet i Östersund är de ännu bättre. Stämningen på dessa matcher är ofta mycket bra och publiken låter rejält. Problemet är bara att de enögt hejar på Jämtland. Som motståndarlag måste man därför inte bara besegra de fem spelarna på planen. Man måste också klara av ”sjättespelaren” på läktaren.
 
Borås Basket har under fyra matcher tvingats spela utan startande powerforwarden Chris McKnight. Men i den senaste matchen kom hjälp in i form av korttidskontrakterade Kyle Austin. Austin har nu en match i kroppen och bör kunna hjälpa laget mer än han kunde i sin debut.
 
I hemmalaget saknas med stor sannolikhet startande centern Boakai Lalugba p.g.a. skada. Det bör naturligtvis bromsa Jämtlands framfört något, samtidigt som Mike Palm troligtvis får en behagligare resa genom tresekundersområdena. Kom ihåg att Mike, i Borås Tidning inför säsongsstarten, tog ut just Lalugba i sin allstar-femma.
 
Borås Basket åker upp till Östersund med buss under måndagen. Med på resan har man tio spelare. Oskar Andersson och Hajzer Ismaili är kvar hemma. På tisdagen tränar laget i Östersund. De uttagna spelarna är pigga, krya och revanschlystna, sånär som på någon småskavank. Matchen mellan Jämtland och Borås spelas på tisdagskvällen 19:04.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här