Bra genomkörare på lördagskvällen

Bra genomkörare på lördagskvällen

Näst sista träningsmatchen inför säsongsstarten. Utländskt motstånd i form av det lettiska ligalaget BK Turiba. Matchen visade sig bli en ganska ensidig historia där Borås visade upp en bra defensiv stabilitet och en flödande offensiv. Storseger med 38 poäng där slutresultatet skrevs till 101-63.

Det tog några minuter och 6-0 på poängtavlan för Turiba innan Borås Basket vaknade, men efter detta var det inget snack om vilket som var det starkare laget. Borås visade upp en starkt defensiv under den första perioden där Turiba tvingades till svåra och stressade avslut. Poängmaskinen JJ Miller såg till att ta Borås Basket ikapp och förbi genom tre stycken trepoängare i rad.

-Vi gjorde en bra match idag. Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss då de ställde upp med ett lag med många unga spelare, men vi håller fokus och kontinuitet hela matchen igenom, säger lagkaptenen Henrik Carlsson efter matchen.

Under matchens andra period kom Borås in i en liten svacka och Turiba kunde göra 10 raka poäng till 37-30 innan Miller återigen visade var skåpet skulle stå med en trepoängare.

-Vi hade en svacka i slutet av första halvlek men i paus snackade vi bara om att behålla fokus och det tycker jag verkligen vi gjorde. Bollen gjorde jobbet i anfall i sista halvan av matchen och vi spelade bra försvar, fortsätter Carlsson.

Efter halvtidsvilan kom Borås ut och sköt i 30 poäng på lite mindre än 7 minuter och hade en stor ledning med 83-43 inför sista perioden. En stor del i anfallsspelet hade unge Fred Andersson, som visade bra skytte och satte 15 poäng för kvällen.

Imorgon väntar en sista träningsmatch mot Kouvot innan säsongen drar igång på torsdag hemma mot ecoÖrebro och lagkapten Carlsson är positiv.

– Det känns mycket bra inför seriestarten. Vi har sedan början av försäsongen jobbat väldigt hårt och bra med vårt försvarspel och det är en del vi hoppas vara starkare på än förra året. Det känns som vi har en bra balans i truppen och alla vet sin roll. Jag kan knappt vänta på att serien ska dra igång, avslutar Carlsson.

Borås Basket-BK Turiba: 101-63 (25-16, 21-17, 37-10, 18-20).

Poänggörare Borås: JJ Miller 24, Fred Andersson 15, Wictor Grenthe 13, Henrik Carlsson 11, Chris McKnight 11, Mike Palm 11, Roope Ahonen 9, Mattias Göransson 5, Hajzer Ismaili 2.

Text: Jonas Sehlin. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här