Bra läge att möta LF

Bra läge att möta LF

Borås Basket har kanske det tuffaste spelprogrammet av alla lag under de fyra första omgångarna. Man möter nämligen Basketligans fyra högst tippade lag i fyra matcher på raken. Nu är två matcher spelade och Borås står på 1-1 inför bortamatchen mot LF Basket på fredagskvällen.

Många experter har tippat LF Basket Norrbotten som svenska mästare i vår. Efter två tuffa inledande matcher mot Södertälje Kings (seger) och Norrköping Dolphins (förlust) är det dags för Borås Basket att möta just LF. Den överraskande förlusten mot Jämtland Basket i den senaste omgången skvallrar om att norrbottningarna kanske inte är tillräckligt samspelta ännu. Kanske är det rent av ett bra läge att möta LF just nu?
 
Eller är det istället värsta tänkbara tajming? Var förlusten mot det lägre rankade Jämtland precis den näsknäpp som behövdes för att Charles Bartons grabbar skulle tända till ordentligt?
 
Oavsett vad svaret är så måste Pat Ryan förbereda sina spelare på krig. Och om jag känner Pat rätt så är det just vad han har gjort. På fredagsmorgonen lyfter Herkules-planet med siktet inställt på fiendeland. Knappt två timmar senare landsätts trupperna på Kallax flygplats i Luleå. Sedan följer en dag av förberedelser i minerat territorium. Först på kvällen, 19:04, förklarar kapten Henrik Carlsson och hans mannar krig mot norrbottningarna. Om Borås klarar av att stå pall för den första anstormningen så är en stor del av slaget vunnet.
 
Borås Basket kommer med full styrka och har lovat att strida till sista man.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här