Bra workout med väntad segrare

Bra workout med väntad segrare

Borås Basket inledde EM-slutspelsveckorna med en intern träningsmatch. Ligalaget mötte Utvecklingslaget och för JJ Miller och Chris McKnight blev det försäsongens första match. Resultatet blev ungefär som väntat (storseger för Ligalaget) men båda grupperna kände att matchen var en nyttig genomkörare.

Ligalaget ställde upp med Mike Palm, James ”JJ” Miller, Chris McKnight, Henrik Carlsson, Mattias Göransson, Fredrik Andersson, Nikica Rajacic och Rickard Maråker. Utvecklingslaget kontrade med Adam Andersson, Mohamed Neffati, Dmytro Purdik, Emil Lundstedt, Johannes Hidirsah, Eddie Alm, Nermin Osmanbegovic, John Brändmark, Robin Ryan och Rokas Narkevicius.

Borås A sprang iväg till 8-0 innan Mohamed Neffati kunde spräcka nollan för Borås U. När Mike Palm dunkade i 15-4 efter bara 2:43 tog James Pedersen (Borås U) timeout. Ligakillarna behövde bara åtta minuter innan ledningen var uppe i 20 poäng. En och en halv minut in i andra perioden satte Fred Andersson 36-7 via ett snyggt and-one-spel och 38-7 på ett snabbt uppspel. Det var givetvis, som sig bör, svårt för utvecklingslaget att hänga med i svängarna när spelarna på nivån över satte ordentlig fart på fötterna.

Mot slutet av den andra perioden blev spelet mer uppsluppet. Framför allt Mohamed Neffati och Fred Andersson öste i poäng för sina respektive lag. Dmytro Purdik (för dagen i Borås U) satte ett pressat avslut på halvtidssignalen, vilket gjorde 59-25 vid den långa pausen.

JJ Miller och Chris McKnight visade att formen är god efter sommaren när de samspelade sig fram till 89-37 på en McKnight-dunk. Efter detta rann poängen iväg. Tillslut stannade det på 111-55. Främsta poänggörare i respektive lag blev Fred Andersson med 24 och Mohamed Neffati med 22.

-Vi spelade med en hög nivå av energi och Utvecklingslaget, med alla sina duktiga spelare, gav oss en bra workout. Dessutom var det bra att få in nyanlända JJ [Miller] och Chris [McKnight] i laget. Vi spelade bra och har gått framåt försvarsmässigt, sa headcoach Pat Ryan om matchen.

Efter matchen bär det av till Harrys på Allégatan för att se Sverige-Grekland i EM-premiären. Detta är ett event som de flesta av Borås Baskets spelare deltar i och förhoppningsvis även du. Sändningen börjar 17:15 med uppsnack. 17:45 är det uppkast. Under hela kvällen gäller specialpriser i baren och hamburgertallrik + en öl för 129 kr. Klä dig i blått eller gult (eller både och) så skapar vi en go stämning tillsammans.

Text/Foto: Magnus Stråhle/DICK & NASH.
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här