Bryta trenden och vinna tiebreakern

Bryta trenden och vinna tiebreakern

Säsongens första bortamatch i Stadium Arena handlar om två saker för Borås Basket. Ett: Bryta den negativa trenden som gett tre raka förluster. Två: Att genom en tredje seger mot Norrköping skaffa sig 3-0 i inbördes möten. Och i förlängningen bli högre rankat, om lagen skulle sluta på samma antal poäng.

Att det hittills endast handlat om matcher i Boråshallen, båda gångerna som Borås Basket har mött Norrköping Dolphins den här säsongen, handlar om byte av matchdatum. Egentligen skulle lagen redan ha spelat mot varandra tre gånger. Men när Dolphins beslutade sig för att hyra ut Stadium Arena för ett annat evenemang behövdes ett nytt matchdatum. Detta innebär att Borås Basket nu tvingas till Norrköping två gånger inom loppet av två veckor.
 
 
En spelare som blir en ny bekantskap för Borås är Jermont Horton. En amerikansk forward som snittar 19 poäng och tre returer på fyra matcher för Dolphins. Fyra matcher som man vunnit dessutom. Om matchen hade spelats på sitt originaldatum så hade Borås sluppit Horton.
 
 
Borås Basket brottas just nu med en negativ tendens. Efter 22 raka segrar kom en förlust. Och en till. Och sedan ytterligare en. Inför bortamatchen i Norrköping är förlustraden uppe i tre. Självklart vill laget och ledningen inget hellre än att bryta trenden.
 
 
Med rekordsviten i färskt minne är det givet att fortsätta tro på det man sysslat med hela säsongen; hård och målmedveten träning och full fokus på närmsta utmaning. Borås har slagit Norrköping två gånger på två försök och det finns egentligen ingen anledning att tro på någon annan utgång i den tredje matchen. Speciellt då Borås har alla spelare tillgängliga och då revanschlustan kokar av intensitet. Sedan ger chansen att säkra tiebreakern på fredagskvällen en extra morot.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här