Busslast hejar på Borås i Nässjö

Busslast hejar på Borås i Nässjö

 

Basketligans tabellåtta, KFUM Nässjö, tar emot Borås Basket, trea i samma tabell, på lördagskvällen och måhända ser hemmalaget en möjlighet att rubba fjolårets semifinallag i just detta möte. EuroChallenge-triumfen i Frankfurt i onsdags gjorde Borås till ett segerrusigt lag och om ruset sitter kvar så kan det bli farligt. För alla tillresta Borås-fans skull är det alltså bäst att matchen är lagd till handlingarna och att spelarna har satt nytt fokus.

I grupp C av EuroChallenge ligger Borås Basket tvåa. I Basketligan återfinns laget på tredjeplatsen. Framgångar på flera nivåer alltså. Borås vann dessutom med 90-66 i premiären. Men oavsett detta så är det dags för derby på lördagskvällen. Och matcherna mot rivalerna KFUM Nässjö går sällan att ta lätt på. När största viljan är en avgörande faktor så kan vad som helst hända. Det är bra om fokus finns på rätt ställe, så det gäller att skaka av sig triumfen i Frankfurt och ta nya tag.

Nässjö placerar sig efter tio spelade matcher på tabellens åttondeplats, med tre segrar och sju förluster. Det är just där som experterna tippar dem när grundserien är färdigspelad också. Men för att målet att nå en slutspelsplats inte ska bli alltför kämpigt att uppnå så är det gott för Nässjö att kunna spöa en och annan favorit ibland. Och läget blir kanske aldrig bättre än denna lördagskväll? Borås Basket är på besök, nyligen hemkomna efter en total urladdning i EuroChallenge, med efterföljande eufori. Det är nu, om någon gång, som Nässjö ska sätta in all sin kraft.

Borås Basket kommer till Nässjö med tolv spelare samt en busslast, rattad av Sohlberg Buss, med supportrar.

Låt derbyt börja!

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här