Captain Clutch bjuder in sitt gamla lag

Captain Clutch bjuder in sitt gamla lag

Förra gången drakarna från Sundsvall var på besök i Borås så var det hemmalaget som var ute efter att detronisera de svenska mästarna. Det lyckades man med och när de båda lagen nu möts igen så är det Borås som sitter på tabellens tron.

1: Borås Basket (28 poäng)
3: Sundsvall Dragons (26 poäng)
 
Så ligger de två tävlande lagen till i tabellen inför tisdagskvällens möte i Boråshallen. Vid seger ligger Borås kvar på förstaplatsen och drygar ut sin ledning (i förhållande till Sundsvall). Vid förlust är det Sundsvall som är ny etta (så vida inte LF vinner samtidigt).
 
Trenderna säger att Borås och Sundsvall är lika heta (3/2) de senaste fem matcherna och att Borås (7/3) är något hetare än Sundsvall (6/4) sett över de tio senaste omgångarna. Största skillnaden mellan lagen, i kategorin segrar/förluster, finner man om man tittar närmare på hemma/borta-statistiken. Borås är ungefär lika bra hemma (7/3) som borta (7/4), medan Sundsvall är mycket starkare i Sundsvalls Sporthall (10/1) jämfört med vad man är på bortaplan (3/7).
 
Nog om fakta och över till kemi
För andra gången under säsongen (den första var Kyle Austin) har sportchef Jonas Larsson tillsatt en ny ingrediens till den redan befintliga mixen. Den här gången handlar det om jätten Milos Paravinja. Efter en hemma- och en bortamatch med laget så har den 32-årige Euroleague-veteranen börjat känna sig hemmastadd. Och eftersom laget slagit både Norrköping och LF med honom i laget så kan värvningen inte klassas som annat än succé. Blir produkten t.o.m. ännu bättre i hans tredje match? Det är många Borås-fans som hoppas på det.
 
Känner ni doften av publikrekord över Borås? Sniff, sniff… Jo, visst är det den omisskännliga lukten som antyder att det blir ca 1600 skrikande Boråsare som älskar sitt lag i Boråshallen på tisdagskvällen? Och ingen blir nog gladare av publikrekord och ny seger mot Sundsvall än ex-draken Henrik ”Captain Clutch” Carlsson?
 

Text: Magnus Stråhle/Dick & Nash. Foto: Christian Johansson/PAPAC. Design: Scilaris. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här