Chans på delad serieledning för Borås

Chans på delad serieledning för Borås

Efter en veckas vila är det plötsligt tätt på given för Borås Basket. Så sent som på tisdagskvällen slog man ecoÖrebro hemma i Kinnahallen. Men vad spelar det för roll att matcherna kommer tätt när man rider på en framgångsvåg med fyra raka segrar i ryggen? Nästa utmaning är Solna Vikings borta på torsdagskvällen.

Att ställas mot ett Solna Vikings, som ligger på hela fem förluster efter sju matcher, kan tyckas vara som en dröm. Men här behövs en varning. Situationen kan lätt förvandlas till en mardröm. Vikings har nämligen bara haft äran att spela hemma i Solnahallen två gånger hittills. Båda gångerna har betytt seger. Statistiken säger alltså att Solna är hemmastarka. Så det är bäst att Omar Krayem & Co har firat färdigt efter segern mot ecoÖrebro i tisdags och kommer med garden uppe, redo för ett nytt krig.

Vad kan man då förvänta sig att få möta i Solnahallen?

En sak som står ut är Solnas distansskytte. Om man tittar på de skyttar som har avlossat minst tre trepoängsförsök per match i år så ligger Solna mycket bra till. Via Stephen McDowell, Logi Gunnarsson och Avery Jukes har man dragit i hela 51 treor hittills. Det är näst bäst i hela Basketligan och 22 treor vassare än Borås. Där gäller det alltså att se upp. Samtidigt så finns det massor av områden där Vikings måste ha koll om inte Borås ska öka på sitt redan ligaledande poängsnitt på 96,43.

Det blir en högintressant match i Solnahallen på torsdagskvällen. Och om Borås lyckas ta sin femte vinst på raken så innebär det delad serieledning med europasatsande Norrköping Dolphins.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här