Chans på tionde i rad

Chans på tionde i rad

Sju, åtta och nio. Så långa är Borås Baskets tre längsta segersviter sedan 2011. Den längsta är fortfarande vid liv och har chansen att bli tvåsiffrig denna fredagskväll, då laget möter EcoÖrebro på bortaplan.

De senaste två säsongerna har Borås Baskets lag varit ganska bra på att bygga segerrader. Under oktober/november 2011 blev det åtta raka triumfer. I oktober 2012 lyckades man inleda serien med segrar i följd. Lite senare, i januari och februari 2013, snickrade killarna ihop en svit på sju i rad. Men inte under någon av dessa perioder överträffades årets säsongsinledning med nio vinster på raken.
 
 
Nu har Borås Basket för första gången, sedan återkomsten till Basketligan, chansen att stoltsera med en tvåsiffrig vinstsvit. Det skulle kunna bli verklighet om laget lyckas besegra EcoÖrebro på bortaplan på fredagskvällen.
 
 
EcoÖrebro i år består av många nya namn. Där finns Ronnie Boggs som tar hand om mycket av poängproduktionen (22,7 per match). Store James Hassell är deras tyngsta returtagare (7,3 per match) medan lille Mario Pesut levererar flest framspelningar (4,7 per match). Boggs, Hassell och Pesut är alltså en trio som Borås Basket bör hålla i schack om man vill hålla den positiva sviten vid liv.
 
 
EcoÖrebro-Borås Basket spelas fredagen den 15 november kl 19:04. En del supportrar kommer att köra till Örebro för att följa matchen på plats. Om du föredrar att stanna hemma så går du dock inte lottlös. På Twitter och Facebook rapporterar vi om vad som händer.
 
 
Twitter.com/BorasBasket
Facebook.com/BorasBasket  
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här