De envisa vinner tillslut

De envisa vinner tillslut

Borås Basket reser norrut, till Sundsvall och match på fredagskvällen. I den staden har Borås inte vunnit sedan Christoffer Anrins klassiska skott på slutsignalen 2008. Det är med andra ord på tiden att besegra Dragons i deras egen borg. Och som ni vet; de envisa vinner tillslut.

Då: Mike Palm spelade för Sundsvall. Jonas Larsson var fortfarande aktiv spelare. Christoffer Anrin avgjorde matchen till Borås fördel på slutsignalen.

Det var den 10 oktober 2008. För övrigt samma säsong som Dragons vann sitt första SM-guld.

Nu: Mike Palm gör sin fjärde raka säsong i Borås Basket. Jonas Larsson har för länge sedan pensionerat sig. Christoffer Anrin har inte spelat basket på evigheter och är numer bosatt i New York.

Den här gången skriver vi den 25 oktober 2013. Det är hög tid att besegra Dragons i Sundsvall. Och som ni vet; de envisa vinner tillslut.

Visst, i oändlighet kan man snacka om att det är dags, men i slutändan måste man ändå ställa ett kapabelt lag på planen och genomföra matchen på ett vinnande sätt. Just detta känns väldigt lovande den här gången. Borås har vunnit fem raka matcher (eller 14 raka om man vill räkna in träningsmatcherna). Lagets nivå i bredd, djup, längd, tyngd, kvalitet och självförtroende är den bästa sedan återkomsten till Basketligan (för sju år sedan). Att skadorna lyser med sin frånvaro och att spelarbussen rullar på torra vägar mot Medelpad gör inte förutsättningarna sämre.

Är det nu vi får se bragdmatchen? Är detta läget som alla Boråsfans har väntat på i över fem år? Kan JJ Miller luckra upp Dragons försvar? Lyckas Chris McKnight och Mike Palm kontrollera tresekundersområdena? Får Fred Andersson till mixen av attacker och skott från distans? Levererar Roope Ahonen åter en stor mängd assists? Ger Wictor Grenthe, Mattias Göransson och Henrik Carlsson tillräcklig energi från bänken? Och får laget till den defensiva ”muren” som rör sig och reagerar på varje move från hemmalaget? Frågor finns det hinkvis av. Svaren har vi sent på fredagskvällen.

Följ matchen mellan Sundsvall Dragons och Borås Basket på Facebook (sammanfattning efter varje period) och på Twitter (korta, täta kommentarer och uppdateringar). Start 19:04.

Facebook.com/BorasBasket
Twitter.com/BorasBasket

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här